Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Director de Ocol Silvic dă cărțile pe față: Cine taie pădurile și la cine ajung de fapt banii. Mărturii din mașinăria Mafiei Lemnului
WhatsApp
Un director de Ocol Silvic demască lucrurile din interior: cum se taie pădurile și la cine ajung de fapt banii. Înregistrarea care demasca  Mafia Lemnului
Foto ILUSTRATIV

O înregistrare cu mărturiile șocante ale unui director de ocol silvic,  în care acesta explică cine taie pădurile și la cine ajung de fapt banii rulați de Mafia Lemnului, a fost publicată pe grupul Diaspora  Europeană. 

Românul, sub protecția anonimatului, spune că este inginer silvic de 26 de ani. El spune că inclusiv el a făcut și va continua, poate să fie obligat să facă este lucruri, dacă cineva nu se va implica să oprească această mașinărie care macină aurul verde al României.

„Sunt inginer silvic de 26 de ani. Administrez un fond forestier de 40 de mii de hectare. Ceea ce vă voi spune acum am făcut, fac și probabil voi face în continuare dacă̆ cineva nu se va implică pentru a face schimbări majore atât în domeniul silvic cât și în domeniul politic.

Să̆ fie clar la toată̆ lume, numirile la conducerea Romsilva se fac pe bază politică̆, până la pădurar! O adevărată̆ mafie care se bazează̆ pe lemn și șpagă̆. De la pădurar pornește totul, el este cel care colectează șpăgile de la firmele de exploatare care urmează̆ să̆ taie lemn ilegal.

Șpăgile sunt date mai departe la șefii de ocoale, iar aceștia le dau mai departe la șefii direcției silvice. Aceștia din urmă̆ fiind numiți politic redirecționează̆ banii spre partidele politice care iau ajutat să obțină postul respectiv“, explică inginerul silvic.

Director de Ocol Silvic mărturisește: Cine taie pădurile și la cine ajung de fapt banii

 

Omul explică și care este metoda, legală, prin care arborii din pădurile României sunt puși la Pământ. de legile naturii, ajutate de oamenii pădurilor.

„Cum se defrișează? Simplu! Metodă preferată̆ este doborâturile de vânt. Și chiar sunt de vânt, se fac și poze se și filmează̆ dar să̆ vă spun cum se procedează. Pădurarul face lucrări de amenajări silvic, i se predă ciocanul de marcat sau este însoțit de șeful de ocol și încep să marcheze arborii care urmează̆ să̆ fie tăiați pe motiv că̆ sunt uscați, sau în curs de uscare, că sunt atacați de dăunători.

Ei taie acești arbori chiar dacă̆ ei sunt sănătoși ....de ce? Pentru a creea adevărate tunele de vânt, culoare prin care vântul pătrunde în arboret arboret și face ravagii... această̆ metodă̆ este foarte eficientă̆ și astfel se pot face defrișări la ras fără a avea probleme.

Odată intrat în acest circuit nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să̆ îți joci rolul până la capăt, presiunile politice sunt enorme, partidele politice au nevoie de bani, iar lemnul a ajuns să̆ le umple cuferele cu bani. Mafia lemnului are brațul lung și se extinde și dincolo de granițele României!“, explică directorul unui Ocol Silvic din România, sub protecția anonimatului, pentru pagina Diaspora Europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel