Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DIICOT: Proxeneții au găsit o nouă țară de destinație pentru fetele exploatate
WhatsApp
 Majoritatea tinerelor recrutate pentru prostituţie în afara ţării provin din zonele rurale sărace, în special din familii dezorganizate, monoparentale, cu mari dificultăţi financiare sau în care cel puţin unul dintre părinţi are comportament abuziv ori este alcoolic, iar principala metodă folosită de proxeneţi este "loverboy", se arată în raportul de activitate al DIICOT pe anul 2020.

Ca un element de noutate, pe lângă statele din vestul Europei, o nouă destinaţie pentru traficarea victimelor a devenit Malta.

O altă tendinţă observată de procurori este că, urmare a pandemiei de COVID, a scăzut traficul de persoane extern, însă a crescut cel intern, iar recrutarea prin internet s-a dublat faţă de anul 2019.

Unul dintre capitolele raportului de activitate se referă la tendinţele în domeniul traficului de persoane şi exploatarea persoanelor vulnerabile.

Astfel, spun procurorii, în cursul anului 2020, s-a constatat aceeaşi situaţie ca în anii precedenţi, respectiv faptul că România se menţine, în principal, ca ţară de origine pentru victimele traficului de persoane, care provin din segmente de populaţie aflate într-o condiţie de vulnerabilitate crescută.

Favoritele "tradiționale" sunt Germania, Spania, Italia



"Traficul de persoane este în continuare un fenomen social, întreţinut de mirajul unei vieţi mai bune şi a obţinerii unor beneficii financiare facile, fără o minimă pregătire, în afara graniţelor României. Tot ca şi în anii precedenţi, ţările vest-europene au continuat să păstreze statutul de ţări de destinaţie pentru cetăţenii români atraşi în situaţii de trafic şi exploatare, în aceste ţări existând o cerere crescută pentru servicii sexuale, pentru forţă de muncă ieftină sau contextul oportun pentru tolerarea cerşetoriei. Sunt preferate ca ţări de destinaţie în continuare Germania, Spania, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Olanda, Belgia, Elveţia. Un element de noutate fiind traficarea de victime în Malta. Majoritatea victimelor continuă să fie recrutate din zonele rurale sărace, în special din familii dezorganizate, monoparentale sau cu mari dificultăţi financiare, ori în care cel puţin unul dintre părinţi are comportament abuziv sau este alcoolic. Numeric este mai frecvent întâlnit traficul în vederea exploatării sexuale, decât traficul în vederea exploatării la muncă", spun procurorii.

Numărul victimelor de sex femeiesc continuă să fie mai mare decât cel al victimelor de sex bărbătesc, fiind practic menţinut tiparul de gen al victimelor traficului de persoane.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel