Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DIICOT: Români reţinuţi pentru trafic de migranţi şi spălare de bani. Colaborau cu cetăţeni sârbi
WhatsApp
Procurorii DIICOT Timişoara au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a cinci inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de alţi şase pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi şi spălare de bani.
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV

"În cursul zilei de astăzi, inculpaţii reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile", se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) transmis, joi, Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie 2020 - mai 2021, s-a constituit şi a activat un grup infracţional organizat ce avea drept obiectiv călăuzirea unor grupuri de migranţi în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat.

Liderii grupării colaborau cu diverşi cetăţeni sârbi de la care obţineau date cu privire la grupurile de migranţi, dar şi plata pentru transportul şi călăuzirea acestora în vederea trecerii frauduloase pe teritoriile unor state membre ale Uniunii Europene.

"La data de 4 august, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 5 grame de substanţe vegetale, 10 telefoane mobile şi mai multe înscrisuri", arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Arad şi SCCO Caraş-Severin, al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, al poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Glad Voievod" Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel