Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Descinderi în Italia și România: Membrii unei grupări au furat 20 de milioane de euro din conturi bancare
WhatsApp
Autorităţile italiene, în colaborare cu cele din România efectuează o vastă operaţiune împotriva unei reţele infracţionale internaţionale specializată în atacuri informatice şi fraude, informează agenţia de presă ANSA şi site-ul SkyTg.24.it, citate de Mediafax. 
Foto ILUSTRATIV

Secţia de combatere a infracţiunilor cibernetice a Poliţiei poştale italiene, coordonată de procuratura din Genova, a lansat o investigaţie referitoare la fraude în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

Operaţiunea este efectuată în colaborare cu autorităţile din România, cu Eurojust şi cu Europol.

Autorităţile efectuează percheziţii în Italia şi România, punând sub sechestru vile, apartamente, maşini şi conturi bancare.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 42.100 de lei, 8.200 de euro, 50 de grame de aur, 32 de telefoane mobile, 6 laptopuri, 8 tablete, 2 harduri externe, un card microSD, o colecție numismatică și mai multe documente.

Potrivit anchetatorilor, primul nivel al organizaţiei infracţionale acţiona din România, lansând atacuri cibernetice asupra conturilor bancare ale unor persoane din numeroase ţări europene.

Banii sustraşi erau transferaţi în conturi din Italia deschise pe nume fictive. Componenta italiană a reţelei transfera apoi banii în România.

Un număr de patru persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea în vederea executării mandatelor de arestare preventivă emise pe numele lor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel