Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Deputat PNL, despre amnistia fiscală: "Măsura va lovi în sănătatea economiei reale"
WhatsApp
Deputatul PNL Marilen Pirtea critică măsura "amnistiei fiscale" şi restructurarea datoriilor la bugetul de stat, deoarece descurajează plata datoriilor către stat. Liberalul subliniază că amnisitia fiscală şi îngreunează colectarea taxelor.

"Din nefericire, mijlocul utilizat pentru impulsionarea încasărilor la ANAF este unul care va lovi în sănătatea economiei reale, pentru că va atenta asupra termenilor în care este conceput «conformismul fiscal», fiecare contribuabil bun platnic urmând să pună de acum la îndoială obligaţia de a-şi plăti datoriile către ANAF în termenele legale, constatând că Guvernul este tolerant şi instituie măsuri de sprijin pentru recuperarea datoriilor acumulate de cei rău platnici", constată deputatul Marilen Pirtea, într-un comunicat emis vineri.

Liberalul remarcă faptul că prin "restructurarea obligaţiilor bugetare" , cei care intră sub incidenţa acestei măsuri vor deveni obedienţi faţă de PSD , subliniind faptul că această măsură are mai degrabă un scop electoral.

"Să remarcăm că aceste companii, instituţii publice şi persoane fizice, cărora li se vor aplica măsurile de „restructurare a obligaţiilor bugetare" vor conduce la obedienţă faţă de PSD, prin efectul creat de ştergerea datoriilor, într-o perioadă în care urmează trei etape electorale în mediul public românesc, cu alegeri din şase în şase luni, prezidenţiale, locale şi parlamentare. Este vorba de un număr total al datornicilor de 2.700 companii cu capital privat, având 255.000 de angajaţi, dar şi 1.100 instituţii publice şi unităţi ale administraţiei locale", indică deputatul liberal Marilen Pirtea

Marilen Pirtea a mai semnalat faptul că prin amnistia fiscală se încearcă acoperirea disfuncţionalităţilor din modul de lucru al ANAF şi că se descurajează astfel plata datoriilor.

Deputatul PNL a mai declarat faptul că deficitul bugetar de 1,84% din PIB este rezultatul unor politici publice greşite şi că Guvernul încearcă să mascheze rezultatele negative prin "cumpărarea" fiscală a contribuabililor indisciplincaţi.

"Deficitul bugetar, cel mai mare din perioada post criză a ultimilor zece ani, cifrat la 20 miliarde lei, respectiv 1.94% din PIB în primele 6 luni din an, este semnul escaladării unei spirale a politicilor publice greşite, pe care guvernanţii încearcă să le mascheze prin «cumpărarea» fiscală a contribuabililor indisciplinaţi, în detrimentul companiilor şi persoanelor care sunt cu plăţile către stat la zi", a mai declarat Pirtea în comunicatul de presă.

Declaraţiile deputatului liberal vin în contextul în care, miercuri, minsitrul de Finanţe a anunţat măsura "restructurării datoriilor către stat".

Conform proiectului, măsurile vizează persoanele fizice sau juridice cu datorii de peste un milion de lei şi posibilitatea ca, în 6 luni, debitorul să opteze pentru restructarea financiară şi să pregătească un plan de restructurare elaborat de către un expert independent, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel