Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Depunerile de calcar de pe capul de duș și robinet rămân o amintire: Secretul să cureți simplu și eficient „piatra“ cu ce ai la îndemână în casă
WhatsApp
Depunerile de calcar de pe capul de duș și robinet se curăți simplu și eficient cu câteva ingrediente pe care sigur le ai la îndemână în casă. Iată ce ai de făcut. 
Depunerile de calcar de pe capul de duș și robinet rămân o amintire: Secretul să cureți simplu și eficient „piatra“ cu ce ai la îndemână în casă

Înainte de a afla cum să curățați capul de duș de calcar, este necesar să aflați motivele pentru contaminarea orificiilor de curgere a apei. Apa curgătoare conține un număr mare de elemente diferite - calcar, fier, depozite minerale. Acestea transformă o instalație sanitară nouă, strălucitoare și sclipitoare într-o priveliște neplăcută.

Problema este acută pentru majoritatea celor conectați la rețelele centralizate de apă. Dacă la nivel global poate fi combătută doar la nivel național, fiecare trebuie să elimine singur consecințele utilizării apei curente murdare și excesiv de dure. Iată câteva dintre cele mai eficiente modalități de a elimina calcarul de pe robinete folosind remedii populare, fără a fi nevoie de produse chimice profesionale costisitoare de uz casnic.

Depunerile de calcar de pe capul de duș și robinet rămân o amintire

 

Dar înainte de a curăța placa de pe un robinet cromat, trebuie să vă familiarizați cu măsurile de siguranță pentru a evita rănirea și deteriorarea neintenționată a echipamentului sanitar.

* Nu încercați niciodată să demontați un robinet de punct de apă montat fix. Produsul nu poate fi ulterior lipit la loc.

* În niciun caz nu trebuie să fierbeți stropitori într-o soluție de oțet - multe acoperiri nu pot rezista la temperaturi critice și la efectele agresive ale acizilor. Ca urmare, este posibil nu numai să se îndepărteze calcarul de pe robinet, ci și să se deterioreze parțial sau complet suprafața capului de duș sau elementele sale separat

* Mixerul trebuie dezasamblat cu grijă pentru a evita pierderea (căderea în scurgere) a șuruburilor de fixare, a garniturilor de cauciuc și a altor piese mici.

* Îndepărtarea calcarului de la robinet necesită folosirea mănușilor de cauciuc pentru a proteja pielea de arsuri chimice. De asemenea, este necesar să se prevină riscul de contact cu organele respiratorii și ochii prin oțet sau bicarbonat de sodiu, "suc de lămâie".  

S-ar putea să îți placă și: Ferestre curate, chiar și după ploaie: Ingredientul secret al bunicii, care ține praful și murdăria la distanță

Cum pot îndepărta calcarul de la robinet cu oțet?  

 

Ai nevoie de: Oțet, 9% bicarbonat de sodiu/ acid citric; Un recipient/sac din polietilenă; Periuță de dinți/detergent de uz casnic; Panglică/cordă;
Burete abraziv/metalic;

Înainte de a putea curăța robinetul cu oțet de 9%, trebuie să pregătiți un recipient sau o pungă de plastic de dimensiuni adecvate. De preferință, întregul cap de duș, inclusiv filetul de conectare, trebuie să încapă în recipient.

Turnați o soluție - într-un raport de aproximativ 80% oțet și 20% apă - în recipient, apoi puneți stropitoarea și, dacă este cazul, plasele de filtrare și alte piese. Timpul minim de curățare este de 5-6 ore, dar poate fi lăsat peste noapte. Dacă după această perioadă mai rămân particule de placă în interiorul pasajelor capului de duș, acestea pot fi îndepărtate cu o periuță de dinți, o scobitoare, o scobitoare sau un ac de cusut.

După curățarea chimică, este necesar să asamblați și să conectați vasul de udare prin deschiderea apei calde la presiune maximă. Timpul de clătire mecanică este de 1-2 minute. După aceea, este suficient să ștergeți instalația sanitară cu o cârpă moale uscată - placa verde de pe robinet va dispărea fără a lăsa urme sau dungi.

Secretul să cureți simplu și eficient „piatra“ 


În cazul în care capul de duș este fixat pe perete sau pe peretele cabinei și îndepărtarea acestuia este dificilă, puteți folosi o compoziție mai eficientă - un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu. Procesul de curățare este următorul:

- Se amestecă 1 cană de oțet și 1/3 cană de bicarbonat de sodiu și se toarnă într-o pungă de celofan.
- Capul dușului se introduce în pungă și se fixează cu o bandă de cauciuc, o sfoară, bandă adezivă..
- Se lasă timp de 3-5 ore sau peste noapte.
- După ce ați scos punga, dați drumul la apă caldă la presiune maximă pentru a elimina calcarul și depunerile din interiorul pungii.
- După ce procedura este finalizată, ștergeți dușul cu o cârpă uscată. Folosind această metodă, puteți îndepărta depunerile de calcar de la robinet cu un efort minim.

Uneori, cabinele de duș sunt dotate cu puncte de apă direcționale integrate. De asemenea, acestea pot fi curățate folosind o soluție de oțet și bicarbonat. Amestecați componentele în proporții egale și aplicați amestecul pe mixerul încorporat cu o periuță de dinți. După 4-6 ore, puteți clăti soluția cu un căpăcel de apă și o mișcare circulară a periei.  

Cum se curăță interiorul capului de duș cu acid citric?


"Sucul de lămâie" este extrem de eficient în cazul în care capul de duș este înfundat și poate, dacă nu este deșurubat, să fie pus într-un recipient fără a-l deconecta de la furtun. Acidul citric se toarnă într-un recipient emailat și se pune la macerat în apă clocotită, după care capul de duș se introduce în el timp de 10-20 de minute. După ce procesul de curățare este finalizat, dușul trebuie clătit și el, pornind apa călduță la putere maximă.

Petele albe de pe robinet sunt o consecință a apei tari și murdare de la robinet. Pentru a preveni acumularea de placă în instalațiile sanitare, trebuie să instalați filtre de apă speciale care să rețină calcarul, fierul, depozitele minerale și alte impurități și contaminanți fini și să le împiedice să ajungă în robinetele dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel