Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAI: Românii care vin din Italia, băgați în carantină. ULTIMA ORĂ
WhatsApp
Toți românii care intră în țară și vin din localitățile din Italia afectate de epidemia de Coronavirus vor fi băgați în carantină. 

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de ministrul Marcel Vela. Măsura se aplică tuturor românilor din zonele vizate, fără a avea importanță mijlocul de transport.

"În această seară am avut o întâlnire a Comitetului Național pentru situații speciale de urgență și cu unanimitate de voturi a fost votată Hotărârea numărul 2 din 24 februarie 2020 privind aprobarea măsurilor necesare creșterii capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus.

În urma discuțiilor am decis și am votat cu unanimitate de voturi câteva articole importante care fac parte din această Hotărâre.

Articolul 1 prevede instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din Italia din cele 11 comune pe care le știți și dumneavoastră și totodată, articolul 2, autoizolarea la domiciliu pentru persoanele din zonele care sunt declarate cu risc în Italia. La acest articol mai există încă un alineat prin care Ministerul Sănătății completează lista cu zonele și localitățile care au grad de risc, lista fiind actualizată fiind în funcție de situația la zi din Italia sau din alte țări.

Articolul 3 - se va emite o Hotărâre de Guvern pentru alocarea resurselor financiare din fondul de rezervă pus la dispoziția Guvernului necesare ministerelor pentru instituirea măsurilor de carantinare, de salarizare și cele aferente realizării materialelor de informare", a spus ministrul de Interne luni seară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel