Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Decizie DEFINITIVĂ în dosarul lui Sebastian Ghiţă
WhatsApp
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a luat act, vineri, de retragerea apelului DNA din dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat alături de foști șefi din poliție și parchete din Prahova, astfel că decizia de pe fond, cea de achitare în cazul fostului deputat, rămâne definitivă.

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a luat act, vineri, de retragerea apelului DNA, retragere inițiată de Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) în dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat alături de foști șefi din poliție și parchete din Prahova, astfel că decizia de achitare dată în faza de fond a procesului pentru fostul parlamentar și ceilalți deputați rămâne definitivă, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Olguţa Vasilescu, despre Augustin Zegrean: "Citiţi şi vă îngroziţi! O spune un băsist!"

Decizia de vineri a instanței supreme este definitivă, fiind luată cu majoritate de voturi.

Pe 14 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a achitat în primă instanță pe fostul deputat Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat pe fostul deputat Sebastian Ghiţă pentru toate capetele de acuzare imputate în acest dosar, respectiv folosire de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită, cumpărare de influenţă, conducere fără permis, şantaj şi spălare de bani. Achitările au fost date de magistraţii instanţei supreme fie pe motiv că faptele nu există, fie pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

Citeşte şi: CCR sesizată de ÎCCJ în dosarul lui Sebastian Ghiță

În acelaşi dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca şi ceilalţi inculpaţi să fie achitaţi, pe motiv că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, fiind vorba de Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel