Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce Florin Cîțu nu e pe lista miniștrilor propuși de Cioloș: „A aruncat în aer încrederea”
WhatsApp
Premierul desemnat, Dacian Cioloș, spune că Florin Cîțu este cel care a „aruncat în aer încrederea din coalție”. Astfel, nici măcar nu ia în calcul să-i ofere un post de ministru, în cazul în care USR ar obține majoritate pentru formarea Guvernului.

Liderul USR, Dacian Cioloș, a declarat  la Digi24 că îl consideră vinovat pe Florin Cîțu pentru destrămarea coaliției și căderea guvernului. Acesta este singurul motiv pentru care nu l-a  propus la unul dintre ministere.  „Problema cu Florin Cîțu a fost legată de modul cum a condus guvernul, dar nu am o problemă personală cu persoana Florin Cîțu,” a explicat Dacian Cioloș, potrivit sursei citate.

 Dacian Cioloș va merge, luni, 18 octombrie, să prezinte programul de guvernare USR și lista de miniștri pentru care va cere votul de învestitură, anunță USR  într-un comunicat. Negocierile cu PNL și UDMR au eșuat, după ce liderii celor două formațiuni, Florin Cîțu și Kelemen Hunor au declarat că nu vor susține un guvern condus de Dacian Cioloș. Cel din urmă a explicat că nu exclude varianta unui Guvern minoritar.

Tensiunile dintre liderii PNL și cei ai USR sunt la cote maxime. Niciunul dintre liderii partidelor nu pare să cedeze.  Pe de altă parte, întârzierea unui guvernări cu puteri depline afectează criza sanitară din România. Unifarm a tras un semnal de alarmă în acest caz, după ce a rămas cu obiecte sanitare pe stoc, în lipsa unei Ordonanțe de Urgență prin care să fie vândute către spitale

Iată cum arată lista de ministri a USR

 

Vicepremier: Dan Barnaministrul Finanțelor: Anca Dragu 

Claudiu Năsui -ministrul Educației

Ștefan Pălărie- ministrul Sănătății

Ioana Mihăilăministrul Internelor:

Dragoș Tudorache -ministrul Dezvoltării

Ionuț Moșteanu- ministrul Transporturilor

Cătălin Drulă -ministrul Fondurilor Europene

Cristian Ghinea-ministrul Muncii: Oana Țoiu

Dragoș Pîslaru -ministrul Economiei

Cristina Prună- ministrul Justiției

ministrul Culturii- Iulian Bulai 

Marius Manole- ministrul Agriculturii

George Cățean- ministrul Mediulu

Octavian Berceanu -minstrul Tineretului

Tudor Pop- ministrul Apărării

Nicu Fălcoi-ministrul Digitalizării

Radu Panait/ Cosette Chichirău

„Dacă PNL nu oferă soluții, nicio problema, USR va face acest lucru și ne vom asuma mandatul până la capăt! PNL a avut Guvern cu PSD, nu cred că e cazul să ne dea nouă lecții cu cine să negociem și cu cine nu. Majoritățile se negociază în Parlament”, a declarat Cioloş, într-o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel