Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Băiețel român, botezat ONLINE, în Danemarca: Invitați din 11 țări. Bunicii au privit ceremonia din România
WhatsApp
Weekend-ul trecut, oaspeții din 11 țări au participat, prin intermediului, ecranului computerului la botezul micuţului Axel Pepene-Larsen, care a avut loc la Biserica din oraşul Boeslunde, din Danemarca.  
marialucia_larsen_botez

O nașă în Canada, un naş în Germania, bunici din România și alţi zeci de invitați în Europa – toţi pe un singur ecran, la botezul micuţului Axel Pepene-Larsen, în vârstă de două luni. Pandemia Covid19 i-a ţinut departe doar fizic pe invitaţii care au reuşit să participe online la ceremonia botezului. 

Din spatele ecranului, invitaţi din 11 ţări, au urmărit slujba botezului, care a fost ţinută la Biserica din oraşul Boeslunde, din Danemarca. Astfel, oaspeții care se aflau la mii de kilometri distanță au reuşit să fie alături de părinţii micuţului Axel. Părinții lui Axel, Marialucia Larsen și Alex Pepene, au recurs la un botez online, pentru a aduce bucurii familiei şi prietenilor, care locuiesc la mii de kilometri. 

Familia tatălui locuieşte în România

 

Alex Pepene provine din România, unde încă mai trăiește o mare parte din familia sa. Pentru ca ceremonia să decurgă bine,  cuplul a asigurat o conexiune bună la internet, iar un amic a filmat întreaga ceremonie de botez, astfel încât toţi au putut urmări toate detaliile botezului. Marialucia Larsen și Alex Pepene au avut aproximativ 70 de invitați în biserică și... pe computer.

„Am vorbit cu fratele meu care e în Elveția după botez și el mi-a zis că slujba virtuală se potrivește familiei lor, deoarece ei au un copil de doi ani, care ar fi deranjat ceremonia“, mai spune Marialucia Larsen, care a primit doar cuvinte de laudă din partea participanților. „Axel crește, iar părinții mei îmbătrânesc. Am găsit o soluție și am profitat de ea“, mai spune Marialucia Larsen, care recomandă și altor cupluri să facă un botez online, dacă familia și prietenii sunt în străinătate, potrivit dr.dk

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel