Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dăncilă spune că nu a avut nicio legătură cu OUG 13. Dar din PE a susținut Ordonanța ce urma să-l salveze pe Dragnea de închisoare
WhatsApp
Viorica Dăncilă a încercat vineri să se distanțeze de Ordonanța de Urgență 13 și de cutremurul pe care l-a produs aceasta în societatea românească. Ea a insistat că nu a avut nicio legătură cu acest episod, deoarece atunci nu era premier, ci europarlamentar. A „uitat” să precizeze, însă, că din postura de eurodeputat a susținut Ordonanța ce urma să-l salveze pe Liviu Dragnea de închisoare.

„Deci haideți să lăsăm OUG 13, nici nu știu... Vă dați seama, mă întrebați de OUG 13 după 3 ani, în condițiile în care nu am fost prim-ministru. Mâine-poimâine o sa spuneți că am dat eu OUG 13. Deci haideți să revenim!", a declarat, vineri seară, Viorica Dăncilă, potrivit ziare.com.

De fapt, pe 2 februarie 2017, Viorica Dăncilă, în calitate de europarlamentar, a susținut un discurs în cadrul dezbaterii privind "Democrația și Justiția în România", în care a afirmat, chiar de față cu Frans Timmermans, prim vicepreședinte al Comisiei Europene, că Guvernul Grindeanu nu a făcut decât să țină cont de o serie de hotărâri ale Curții Constituționale.

„Domnule presedinte, domnule comisar, Curtea Constitutionala a constatat ca unele prevederi ale Codului Penal nu erau constitutionale. Drept urmare, Guvernul PSD-ALDE a dat o ordonanta de urgenta pentru a reglementa acest lucru. Acelasi lucru a fost folosit anterior de Guvernul Ciolos si de Guvernul Boc.

Guvernul presedintelui Iohannis, Guvernul Ciolos, a operat 151 de modificari, realizate in secret, fara nicio consultare publica. De ce, domnule comisar, nu ati spus si atunci ca Romania a facut un pas inapoi?", i se adresa atunci Dăncilă lui Timmermans.

 

Subiectul OUG 13 a fost readus în discuție de către Ana Birchall

 

Tot pe 2 februarie 2017, Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare în limba engleză celor 750 de europarlamentari, în care le-a explicat faptul că nu e nimic în neregulă cu OUG 13. Ea a spus atunci că a existat o dezbatere publică în legătură cu acest act normativ, deși nu a fost nicio dezbatere.

„Modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala sunt facute pentru a le adapta la recomandarile Curtii Constitutionale", spunea, din nou, Viorica Dăncilă.

Subiectul OUG 13 a fost readus în discuție de către Ana Birchall, după ce a fost exclusă din PSD pentru că s-a opus funcționării Secției Speciale, în forma în care există ea acum.

„I-aș aduce aminte doamnei Dăncilă și despre corespondența noastră din 2017,când eram ministrul justiției interimar, pe tema OUG 13. Da! Exact acea OUG privind amnistia și grațierea, a cărei ferventă susținătoare era dumneaei pe vremea aceea, în calitatea domniei sale de europarlamentar. Nu de alta, dar am convingerea că "execuția" mea din funcția de Ministru delegat pentru Afaceri Europene are o legatură și cu acea corespondență...", a scris Bircahll pe Facebook săptămâna trecută. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel