Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ANALIZĂ. Oana Stănciulescu: Dăncilă a învățat din TRĂDĂRILE lui Tăriceanu și Ponta
WhatsApp
Viorica Dăncilă a anunțat că a nominalizat trei membri ALDE pentru portofoliile lăsate vacante în guvern după ce Călin Popescu Tăriceanu a decis să iasă de la guvernare. Adică, ceva similar cu USL trăiește, deși PNL ieșise de la guvernare.

În 2014, Victor Ponta și liderii PSD spuneau că USL trăiește, deși ei erau la putere și PNL în opoziție. Mai apoi, Ponta a refăcut USL cu Călin Popescu Tăriceanu. Dar până atunci, luni de zile, liberalii au fost asaltați cu tot felul de promisiuni.

PSD decisese să scape de Crin Antonescu, dar îi voia pe liberali agățați de căruța social democrată. Și pentru asta a făcut tot ce a putut, iar ca răzbunare a rupt PNL cu mâna lui Călin Popescu Tăriceanu.

S-a mers atât de departe încât și spoturile electorale erau cu  „USL trăieşte”. De altfel, spotul „USL trăieşte” a fost interzis de la difuzare pe posturile de televiziune, printr-o decizie luată în luna mai 2014 de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care a considerat că acel clip, difuzat la greu pe Antena 3,  încălca legislaţia audiovizualului privind informarea corectă a publicului.

Victor Ponta, prim ministru PSD pe atunci, declara, tot la Antena 3, că va adresa „o invitatie oficiala PNL” pentru revenirea la guvernare, dupa alegerile europarlamentare, deoarece el este dispus să refacă alianța.

Tot în 2014, la o zi după decizia PNL de a ieși de la guvernare, Tăriceanu, fost președinte al partidului, a declarat că nu acceptă decizia pe care PNL a luat-o și că va negocia personal direct cu Ponta menținerea PNL la guvernare. Ceea ce s-a și întâmplat.

Tăriceanu le-a spus juranliștilor că l-a sunat pe Ponta și l-a întrebat dacă vrea să continue proiectul USL.

„Nu voi accepta decizia luată ieri(n.r 26 februarie 2014), deoarece eu aprecize că a fost luată pe baza unor afirmaţii false, a unor afirmaţii greşite care au fost furnizate colegilor mei şi aceştia au fost induşi în eroare. Am vorbit dimineaţă cu Victor Ponta şi l-am intrebat dacă doreşte să continuăm proiectul USL şi mi-a dat asigurări că vrea să continue proiectul USL în actuala formă. Îi solicit lui Crin Antonescu să revină asupra deciziei şi să revină în USL. Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma tu această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere premierului Victor Ponta să-şi menţină toate angajamentele în cadrul USL, respectiv menţinerea tuturor poziţiilor în cadrul instituţiilor centrale şi locale, liste comune, candidat la prezidenţiale„, a afirmat atunci Tăriceanu.

Ironic, nu-i așa, ca acum Viorica Dăncilă să folosească aceeași manevră pe care  făcut-o și Călin Popescu Tăriceanu chiar puțin mai perversă.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel