Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dăncilă, despre VOTUL din DIASPORA: „Nu sunt mulțumită!”
WhatsApp
Premierul Viorica Dăncilă a comentat astăzi situația de duminică atunci când românii din Diaspora au stat cu orele la cozi infernale ca să voteze pentru alegerile europarlamentare și pentru referendum. 

„Nu sunt mulțumită de votul din Diaspora. În ziua votului am vorbiot de mai muulte ori la Ministerul de Externe. Știam că s-au deschis secții de votare în funcție de solicitările ambasadorilor. De aceea am cerut MAE o analiză, iar cei care au procedat greșit și au evaluat greșit trebuie să plece acasă, că vorbim de ambasadori sau consuli.

Citește și Viorica Dăncilă: „Acesta este MODUL în care TREBUIE să PROCEDĂM"

S-au trimis buletine de vot suficiente în funcție de solicitările ambasadorilor, consulilor. Vom vedea ce va spune analiza, iar cei care au greșit trebuie să plece acasă. Altfel, această situație o vom avea la alte alegeri. 

Întrebată de jurnașliști de ce nu demisionează și dacă guvernul nu are vină pentru această situație, Dăncilă a răspuns: „Într-un partid trebuie să existe democrație, să avem opinia fiecăruia. Am întrebat acest lucru în BPN, CEX, nu au fost de acord cu acest lucru. Toți mi-au spus că trebuie să mergem mai departe. Mai mult, am văzut declarații conform cărora trebuie să plece premierul acasă după votul la europarlamenrare. Trebuie să respectăm Constituția: nu legăm europarlamentarele de guvern.

Citește și Dăncilă, despre dosarul mitingului DIASPOREI din 10 August: „O să las justiția să își spună cuvântul"

În 2016, PNL a obținut un rezultat slab, domnul președinte Iohannis nu a plecat acasă și nici nu trebuia să plece. Avem nevoie de stabilitate în această perioadă, deținem președinția rotativă a UE. Noi vorbim de căderea guvernului, alții negociază funcții în UE”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Europarlamentare 2019 Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel