Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dacian Cioloș, verdict după discuțiile cu liderii PNL și UDMR: Nu s-a luat nicio decizie
Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat miercuri după discuțiile cu liderii PNL și UDMR că nu s-a luat nicio decizie privind refacerea alianței de guvernare și formarea unui nou Guvern.

Întâlnirea dintre liderii USR, PNL și UDMR s-a desfășurat la sediul liberalilor.

La final Cioloș a spus că nu s-a ajuns la nicio concluzie și că situația va fi dezbătută de conducerea USR miercuri seara.

„Nu s-a luat nicio decizie o să avem o ședință de birou național în această seară”, a declarat Dacian Cioloș la ieșirea din sediul PNL.

Premierul desemnat s-a întâlnit miercuri seara cu liderii PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, pentru a încerca să formeze noul guvern, potrivit Mediafax.

Dacian Cioloș, premierul desemnat, verdict după discuțiile cu liderii PNL și UDMR

 

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, ieri, că miercuri va avea o întâlnire cu preşedinţii partidelor care au format coaliţia de guvernare, fără echipele de negociere.

Întrebat, într-o emisiune la B1 TV, dacă este adevărat că miercuri va avea o întâlnire doar cu preşedinţii partidelor care au fost în coaliţie, fără echipele de negociere, Cioloş a răspuns: "Da. Asta a fost propunerea domnului preşedinte Florin Cîţu şi, evident, am acceptat-o, pentru că vreau să avem această discuţie indiferent de formă. E important să ne vedem, să discutăm direct şi să vedem care e deschiderea, apetitul colegilor din coaliţie să reîncepem discuţiile serioase, ca să ştim şi noi ce avem de făcut".

El a menţionat că USR PLUS are toată deschiderea pentru a se reface coaliţia de guvernare.

"Nu ştiu care este strategia politică şi care sunt obiectivele PNL şi UDMR. Până la urmă, suntem într-o fază în care putem construi parteneriate, dar fiecare îşi asumă propriile decizii, aşa cum noi ne asumăm decizia de a propune un premier şi de a propune o soluţie în această perioadă de criză, chiar dificilă, în situaţia în care alţii fug. (...) Când dai afară un ministru fără să îţi consulţi partenerul, când forţezi ordinea de zi a guvernului cu un proiect de 10 miliarde, nu ştiu dacă e dat foc la casă sau altceva şi cine a dat foc la casă şi cine a plecat din casa care luase foc deja. Lucrurile astea le-am discutat deja, sunt în spate, a fost un vot în Parlament în legătură cu premierul Cîţu, dar acum, cu preşedintele PNL Cîţu, dacă îşi doreşte, putem să discutăm şi să găsim soluţii", a afirmat Cioloş, citat de Agerpres.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?