Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dacian Cioloș, verdict după discuțiile cu liderii PNL și UDMR: Nu s-a luat nicio decizie
WhatsApp
Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat miercuri după discuțiile cu liderii PNL și UDMR că nu s-a luat nicio decizie privind refacerea alianței de guvernare și formarea unui nou Guvern.

Întâlnirea dintre liderii USR, PNL și UDMR s-a desfășurat la sediul liberalilor.

La final Cioloș a spus că nu s-a ajuns la nicio concluzie și că situația va fi dezbătută de conducerea USR miercuri seara.

„Nu s-a luat nicio decizie o să avem o ședință de birou național în această seară”, a declarat Dacian Cioloș la ieșirea din sediul PNL.

Premierul desemnat s-a întâlnit miercuri seara cu liderii PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, pentru a încerca să formeze noul guvern, potrivit Mediafax.

Dacian Cioloș, premierul desemnat, verdict după discuțiile cu liderii PNL și UDMR

 

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, ieri, că miercuri va avea o întâlnire cu preşedinţii partidelor care au format coaliţia de guvernare, fără echipele de negociere.

Întrebat, într-o emisiune la B1 TV, dacă este adevărat că miercuri va avea o întâlnire doar cu preşedinţii partidelor care au fost în coaliţie, fără echipele de negociere, Cioloş a răspuns: "Da. Asta a fost propunerea domnului preşedinte Florin Cîţu şi, evident, am acceptat-o, pentru că vreau să avem această discuţie indiferent de formă. E important să ne vedem, să discutăm direct şi să vedem care e deschiderea, apetitul colegilor din coaliţie să reîncepem discuţiile serioase, ca să ştim şi noi ce avem de făcut".

El a menţionat că USR PLUS are toată deschiderea pentru a se reface coaliţia de guvernare.

"Nu ştiu care este strategia politică şi care sunt obiectivele PNL şi UDMR. Până la urmă, suntem într-o fază în care putem construi parteneriate, dar fiecare îşi asumă propriile decizii, aşa cum noi ne asumăm decizia de a propune un premier şi de a propune o soluţie în această perioadă de criză, chiar dificilă, în situaţia în care alţii fug. (...) Când dai afară un ministru fără să îţi consulţi partenerul, când forţezi ordinea de zi a guvernului cu un proiect de 10 miliarde, nu ştiu dacă e dat foc la casă sau altceva şi cine a dat foc la casă şi cine a plecat din casa care luase foc deja. Lucrurile astea le-am discutat deja, sunt în spate, a fost un vot în Parlament în legătură cu premierul Cîţu, dar acum, cu preşedintele PNL Cîţu, dacă îşi doreşte, putem să discutăm şi să găsim soluţii", a afirmat Cioloş, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel