Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum justifică Florin Cîțu alianța cu PSD: "Românii ne-au votat pentru o Românie liberală"
Românii au votat PNL pentru o Românie liberală și pentru principiile liberale, spune Florin Cîțu. Președintele liberalilor a fost întrebat ce le spune celor care acuză PNL că a adus PSD la guvernare: „Vă garantez că PNL va lupta pentru aceste principii”.

„Eu cred că românii ne-au votat pentru o Românie liberală și pentru principii liberale”, spune Florin Cîțu.

El afirmă că în 2019, când liberalii au preluat guvernarea, au fost eliminate taxele introduse în perioada 2017-2019.

„Vă garantez că PNL va lupta pentru aceste principii. PNL va lupta în continuare pentru aceleași principii și nu vom mări taxele”, conchide liderul liberal.

În spațiul public au apărut acuzații la adresa PNL că a adus PSD la guvernare.

Premierul Ciucă: "Am trecut peste acele lucruri care ne separă"

 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a spus joi la prezentarea programului de guvernare în Parlament, referindu-se la coaliția PNL-PSD-UDMR că „am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc”.

„Ne aflăm astăzi într-un moment mult așteptat de toți românii, unul în care putem în sfârșit să oferim predictibilitate și să garantăm stabilitatea și dezvoltarea României prin toate măsurile și deciziile pe care le vom lua pentru binele cetățenilor. Îmi doresc să fie prima zi a unei abordări în ceea ce privește guvernarea țării. Eu, alături de toți miniștrii, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi ca situația economică, socială și sanitară a României să se îmbunătățească”, a spus Nicolae Ciucă în Parlament.

Acesta susține că, în ceea ce privește relația cu PSD, „am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc”.

„Am văzut că au fost persoane care s-au arătat surprinse de alăturarea partidelor care compun azi coaliția de guvernare. Consider că au fost fost mai preocupate să găsească motivele care ne despart decât motivele care ne apropie. Noi, cei care suntem azi în fața dumneavoastră pentru a vă cere votul de încredere, am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc. Am înțeles că mai presus de orice orgoliu se află interesul românilor. Pandemia ne-a învățat un lucru: acela că timpul este prețios”, a mai spus Ciucă, conform Mediafax.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?