Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CTP, după ce Guvernul Dăncilă a fost DEMIS: „Urmașul Guvernului Ceaușist este pentru PRIMA dată ÎNLĂTURAT în chip democratic”
WhatsApp
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, astăzi, despre rezultatul moțiunii de cenzură, care a fost adoptată în plenul celor două Camere ale Parlamentului, iar Guvernul Dăncilă va fi demis.
Cristian Tudor Popescu

„Mă uit pe o televiziune deosebit de prietenă a PSD care tritează galben, mare "Panică la PSD. Moțiunea a trecut". Pe ecran, se află personaje cunoscute ca apologeți ai doamnei Dăncilă și care se uită numai în pământ de vreo câteva minute. După semnele astea, se pare că moțiunea a trecut, ceea ce eu nu speram. Vorbeam mai devreme și spuneam că mă îndoiesc, la modul în care a fost susținută, această moțiune (...) va trece", a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Întrebat cine a înclinat balanța, CTP a spus că „Nu putem ști, UDMR nu știm cum a votat, pentru că, asa cum le e obiceiul, ei vor să cadă mereu în picioare. Dacă moțiunea va trece, ei vor spune "Domnule, noi am votat cu poporul, am votat cum trebuie". Dacă nu trece, au rezervată poziția de negociere în continuare. Asta este o necunoscută mare, UDM-riștii sunt mulți, nu știm cum au votat. Minoritățile naționale, nici acolo nu știm distribuția exactă de voturi”, potrivit Știrile PRO TV.

„A contat mult, după părerea mea, votul la scenă deschisă a PSD-istilor. Simplul fapt că s-au ridicat din bancă și au mers acolo, sfidând întreg partidul, asta a fost important, pentru cei care au votat după ei, nu neapărat de la PSD”, a mai spus gazetarul.

„Cu 30 de ani în urmă, Guvernul Ceaușist a fost înlăturat prtin Revoluție. Revoluția e sălbatică. Însă acum, în 2019, urmașul Guvernului Ceaușist, Guvernul Dăncilă, este pentru prima dată înlăturat în chip democratic, incontestabil, prin vot. Acesta este un lucru extrem de important. Depinde ce se va întâmpla în continuare cu PSD, dacă vor reuși să ofere o soluție viabilă oamenilor, care nu sunt cuplați la ceea ce au văzut. Acum, ștergem tot ce s-a întâmplat și rămâne faptul. Guvernul ăsta este dărâmat. Depinde de Opoziție ca partidul să fie eliminat din prim-planul scenei politice, pentru ani mulți, până când va lua naștere un Partid Social Democrat adevărat”, spune Cristian Tudor Popescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel