Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Crimă oribilă la Londra: Un român și-a ucis soția cu o foarfecă. Motivul i-a bulversat pe judecători: "Nu eram de acord să se tundă"
WhatsApp
Ies la iveală noi detalii în cazul crimei care a șocat cartierul londonez Plumstead. Românul care și-a înjunghiat mortal soția cu o foarfecă a dezvăluit și motivul pentru care a recurs la acest gest. 
Constanta Bunea, românca ucisă de soțul său în Londra (Foto: Metropolitan Police)

Un român și-a înjunghiat mortal soția cu o foarfecă, femeia fiind găsită într-o baltă de sânge în baia casei în care cei doi locuiau. Presa din Marea Britanie publică noi informații despre această crimă oribilă petrecută în luna aprilie. 

Cum a motivat românul crima: "Nu vroiam să se tundă"

 

Potrivit publicației My London, Vasile Bratu era sub influența drogurilor atunci când și-a ucis soția, pe Constanța Bunea.

Prezent în fața judecătorului, românul a prezentat și motivul pentru a recurs la acest gest: nu își dorea că femeia să se tundă.

Procuroarea Emma Currie a declarat: "Constanța Bunea a fost o mamă și o bunică iubitoare care s-a mutat în Marea Britanie pentru a oferi o viață mai bună familiei sale de acasă, din România. Vasile Bratu a forțat-o să aibă un stil de viață nefericit. A controlat-o și s-a folosit de ea pentru banii pe care îi câștiga. În mod tragic, ea nu a putut niciodată să recunoască situația ei și a spus familiei sale că era mulțumită lucrând într-o brutărie românească din Londra".

Se pare că românul avea un comportament extrem de gelos, fiind posesiv și agresiv.

Fiica femeii a povestit în instanță despre vânătăile îngrijorătoare pe care le-a văzut pe mama ei în convorbirile video din săptămânile dinaintea morții acesteia, deși mama ei a avut grijă să sugereze că nu Vasile i le provocase. 

Vasile a fost condamnat la 21 de ani de închisoare

 

Joi, 21 octombrie, Woolwich Crown Court l-a condamnat pe Vasile Bratu pentru crimă, iar acesta va executa o pedeapsă minimă de 21 de ani de închisoare.

În seara fatidică, Bratu a apelat serviciile de urgență și le-a spus medicilor că a găsit-o pe Constanța Bunea într-o baltă de sânge cu o rană în spate, după ce femeia ar fi căzut pe o pereche de foarfece.

Ofițerii de poliție care au intervenit au observat că încuietoarea de la ușa de la baie fusese deteriorată, ceea ce indică faptul că doamna Bunea s-a încuiat înăuntru înainte de a fi ucisă.

Bratu a susținut că cearta a început pentru că doamna Bunea voia să se tundă și el nu credea că i s-ar potrivi.

Poliția l-a arestat pe Bratu la locul faptei, iar în interviurile ulterioare cu acesta a susținut că nu avea nicio idee despre cum a fost făcută rana fatală de 10 cm adâncime și a încercat să se ascundă în spatele unei bariere lingvistice.

Totuși, în timpul procesului, el a declarat juriului că a lucrat ca traducător pentru comunitatea românească de când a sosit în țară.

E nevoie de o forță uriașă pentru a ucide cu o foarfecă 

 

Un patolog le-a vorbit juraților despre nivelul de forță care ar fi putut fi folosit pentru a ucide cu o foarfecă. Violența domestică poate avea un impact devastator. 

"Sper că această condamnare oferă un sentiment de dreptate pentru familia și prietenii Constanței Bunea. Gândurile noastre rămân alături de ei în acest moment.", a spus judecătorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel