Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Creşte rata de mortalitate din cauza COVID-19 în România
WhatsApp
Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a întocmit un raport în legătură cu evoluţia cazurilor de COVID-19, iar România ocupă un loc în topul celor şapte cele mai afectate ţări. Cadrele medicale au ajuns la epuizare, lucru care afectează lupta împotriva bolii.
Foto ILUSTRATIV

România se numără printre cele şapte ţări din UE cu un risc ridicat de mortalitate din cauza COVID-19, conform Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Un raport întocmit de aceştia arată că Bulgaria, Cehia, Croaţia, Malta, Spania, Ungaria şi România au înregistrat o creştere exponenţială a numărului de cazuri, multe dintre ele fiind grave.

În raport se meţionează că „în unele regiuni din aceste ţări sistemele de sănătate sunt deja sub presiune, cu o rată ridicată de ocupare a paturilor de spital şi a secţiilor ATI şi cu personal medical în stare avansată de oboseală.”

Raportul ne spune şi că „Numărul cazurilor COVID-19 au crescut constant în UE din august 2020, dar acest lucru nu are acelaşi impact în toate ţările. În mai multe ţări, creşterea observată se corelează cu rate crescute de testare şi transmitere intensă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani”, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel