Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Suedia anunță CREŞTERI ale economiei. Ţara nu a impus RESTICŢII
WhatsApp
În urma deciziei guvernului de a nu impune un blocaj complet pentru a limita răspândirea coronavirusului, economia suedeză a crescut în primele trei luni ale anului, anunță CNBC, citat de Mediafax.  

Biroul de statistică al țării a raportat că produsul intern brut a crescut cu o rată anuală de 0,4% în primul trimestru. PIB a crescut cu 0,1%, ajustat sezonier în comparație cu trimestrul precedent. Un sondaj Reuters estima o contracție de 0,6%. Suedia are cea mai mare rată de deces prin coronavirus din lume.

Guvernul suedez a recomandat cetățenilor să rămână și să lucreze de acasă, dacă este posibil. De asemenea, a recomandat măsuri de distanțare socială, dar oamenii au putut merge la baruri și restaurante, iar elevii sub 16 ani continuă să meargă la școală.

Strategia încearcă să construiască imunitatea în grup, protejând în același timp categoriile cu risc ridicat, cum ar fi persoanele în vârstă. Până în prezent, Suedia a raportat 35.727 de cazuri de coronavirus, cu 4.266 de decese, conform datelor Johns Hopkins University. În Suedia sunt mai multe infecții și victime Covid-19 față de toți vecinii săi nordici laolaltă - Finlanda, Danemarca, Norvegia și Islanda.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel