Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Se schimbă regulile pentru salvamarii din ROMÂNIA. Respiraţia gură la gură, interzisă
WhatsApp
Din cauza pandemiei de Covid 19, salvamarii de pe litoralul românesc vor acţiona după alte reguli în acest sezon estival.  
salvamar

Astfel, ca o măsură de precauție, pentru a evita infectarea cu noul coronavirus salvatorii nu vor mai putea face respirație gură la gură, pentru a salva persoanele scoase din mare în stop cardio respirator, potrivit Digi24.

Gabriel Culea, președintele Asociației Salvamarilor din România, care coordonează salvatorii de pe plajele din Mamaia şi Constanţa, a precizat că au fost luate unele măsuri pentru sezonul estival. Astfel, pe plajele din Mamaia şi Constanţa au fost împărţite în şapte zone: 4 în Mamaia şi 3 în Constanţa. Fiecare zonă va avea un anumit număr de salvamari care lucrează în două ture.

Şi intervenţiile salvamarilor din acestă vară vor fi puţin mai diferite faţă de anii precedenţi. Când o persoană va fi scoasă din apă fără funcţii vitale şi este nevoie de resuscitarea cardio-respiratorie, se vor folosi baloanele de resuscitare. Fiecare punct de observare de pe plaje va fi dotat cu astfel de baloane. În acest fel va evita respiraţia gură la gură.

O altă măsură specială este aceea că tuturor salvamarilor le va fi verificată temperatura la intrarea în tură. În cazul în care va fi depistat vreunul cu temperatură peste limita normală, acesta urmează să fie consultat de medici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel