Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. De Paște „România va fi expusă la un mare pericol”, afirmă Renzo Rossi, fost fotbalist italian, despre situația actuală
WhatsApp
Din cauza epidemiei de coronavirus, situația din Italia este foarte gravă, întreaga țară fiind în carantină.

Printre românii care se află în această perioadă acolo este și fotbalistul internațional Romario Sandu Benzar. El dezvăluie care este situația din Italia. Oamenii trebuie să stea în casă, iar antrenamentele și meciurile au fost suspendate printr-o decizie a Guvernului italian până în data de 3 aprilie.

„Este destul de grav. Situația nu este deloc simplă, stăm în casă. Suntem în carantină, nu avem voie să ieșim afară din casă. S-au anulat antrenamentele. Nu este deloc plăcut să nu putem merge să ne antrenăm. Vom vedea ce va fi în zilele următoare, deocamdată avem antrenamentele suspendate.”, a declarat ieri fotbalistul pentru Digi Sport.

 

De Paște, „România va fi expusă la un mare pericol”

 

Renzo Rossi, fost fotbalist italian și în prezent managerul sportiv al echipei FC Voluntari, invitat ieri la emisiunea Digi Sport Matinal, a vorbit și el despre situația gravă din Italia.

„Ieri am stat până seara târziu, m-am uitat la știri, toată Italia e în „zona roșie” acum. Oamenii s-au liniștit, dar este această panică. S-a estimat că vor fi 8.000 de persoane bolnave în Italia, dar numărul va fi depășit.”, afirmă Rossi.

Italianul spune că România va fi expusă la un mare pericol în perioada sărbătorilor pascale, atunci când foarte mulți români vor veni acasă de Paște.

„În România nu s-a întâmplat treaba asta, dar fac un apel, să respectăm strict tot ce se spune, pentru că în Italia toate astea se întâmplă din inconștiență. Noi nu am crezut că se va schimba viața noastră așa. Spre exemplu, școlile s-au închis, iar un medic și-a dus copilul în vacanță. Asta e inconștiență, stai acasă, nu mergi în vacanță. Acest virus este peste toți ceilalți viruși, e foarte inteligent. Ne lasă un pic, nu se manifestă din prima. Trebuie să respectăm indicațiile, trebuie păstrată distanța de un metru, un metru și jumătate. Frica mea este la cei care vor veni de Paște aici, acolo este problema, vor fi foarte mulți. În Italia nu s-a conștientizat, dar aici e bine că au închis zborurile, eu cred că ar fi bine ca la fiecare graniță să fie un punct cu medici, care să îi verifice pe cei care vor să intre în țară.”, declară italianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel