Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus Italia. Meciul dintre Juventus şi AC Milan, amânat la ordinul prefectului din Torino
WhatsApp
Meciul dintre echipele Juventus Torino şi AC Milan, contând pentru manşa secundă a semifinalelor Cupei Italiei la fotbal, programat miercuri seara, a fost amânat la ordinul prefectului din Torino, din cauza epidemiei de coronavirus cu care se confruntă nordul Italiei, informează AFP.

Decizia a fost luată la finalul unei reuniuni a Comisiei pentru ordine şi securitate publică, la care au participat prefectul Claudio Palomba, primarul din Torino şi responsabilii forţelor de ordine.

Pentru moment nu a fost fixată o nouă dată pentru disputarea meciului, a cărui amânare a fost decisă "de urgenţă", pe baza "evaluării faptelor de către unitatea de criză din regiunea Piemont", precum şi pe un raport al adjunctului regional însărcinat cu Sănătatea, Luigi Icardi, care a cerut "evitarea adunărilor masive".

Înainte de a lua această hotărâre, autorităţile locale au consultat, de asemenea, ministerele competente de la Roma, unde marţi seara Protecţia Civilă a anunţat un nou bilanţ, de peste 2.500 de cazuri de contaminare (cu circa 500 în plus faţă de cel anunţat în urmă cu 24 de ore) şi 79 de morţi (27 în plus faţă de ziua precedentă).

Potrivit agenţiei ANSA, vestea amânării semifinalei retur a Cupei Italiei dintre Juventus şi AC Milan le-a fost dată jucătorilor milanezi în timp ce aceştia se aflau deja în drum către hotelul lor din Torino.

Luni, clubul Juventus a anunţat că meciul se va disputa, însă va fi închis pentru suporterii provenind din Lombardia, Emilia-Romagna şi Veneto, regiunile cele mai afectate de epidemia de Covid-19.

Într-un comunicat, gruparea torineză şi-a justificat decizia printr-un decret emis duminică de guvernul italian referitor la măsurile de luptă împotriva coronavirusului, care interzisese între altele, până la 8 martie, deplasările organizate de suporteri din cele trei regiuni.

În meciul tur, disputat pe 13 februarie pe San Siro, AC Milan şi Juventus Torino au terminat nedecis, 1-1.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel