Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Booking ar putea da banii înapoi. Condiţii de forţă majoră în principalele destinaţii alese în această perioadă. Vezi lista ţărilor afectate
WhatsApp
Companiile de turism iau măsuri în contextul crizei de coronavirus şi informează toţi turiştii care şi-au făcut rezervări în următoarea perioadă care sunt zonele aflate sub condiţii de forţă majoră şi face apel la amânarea sau anularea călătoriilor pentru siguranţa oaspeţilor dar şi proprietarilor spaţiilor de cazare.

"Ca urmare a recomandărilor oficiale de călătorie cu privire la coronavirus, este probabil ca oaspeților să le fie interzis să călătorească sau să se cazeze la unități de cazare din zonele grav afectate de recenta epidemie de coronavirus. Vă rugăm să rețineți că, în acest moment, călătoriile în anumite zone sunt afectate grav sau interzise.

În plus, pentru cei care au călătorit recent în zonele grav afectate de coronavirus (în majoritatea cazurilor, în ultimele 14 zile) se aplică o serie de interdicții internaționale de călătorie. Aceste restricții, aplicate momentan în peste 60 de țări, pot include interdicția de intrare, carantina obligatorie la sosire sau suspendarea vizei la sosire", se arată în comunicatul emis de compania de turism Booking.com.

 

Ţările în care se aplică condiţiile de forţă majoră

 

Firma a postat şi o listă de ţări unde se aplică condiţii de forţă majoră în proprietăţile de cazare.

Este vorba despre spaţiile de cazare din Arabia Saudită, pentru perioada 15 - 29 martie, dar şi pentru cele din Turcia după cum urmează:

Toate rezervările făcute pentru proprietăți din Turcia de către călătorii din China, Coreea de Sud, Iran, Italia, Germania, Franța, Spania, Norvegia, Danemarca, Austria, Suedia, Belgia sau Țările de Jos cu dată de check-in între 14 martie 2020 și 17 aprilie 2020 (inclusiv).

De asemenea, regulile de forţă majoră se aplică toate rezervările făcute la proprietăți din Republica Cehă cu data de check-in între 12 martie 2020 și 11 aprilie 2020 (inclusiv), dar şi în Norvegia, Danemarca, Slovacia, polonia, Ungaria, Singapore, Israel şi India cu date uşor diferite, în funcţie de măsurile luate de fiecare stat în parte.

Citeşte şi: MAE, un nou apel pentru turiştii români aflaţi în străinătate: "Să revină cât mai repede în ţară"

Tododată, toate rezervările făcute la proprietăți din Statele Unite de către călători din toate cele 26 de țări Schengen (enumerate mai jos) sau de către călători care au fost în spațiul Schengen*) în ultimele 14 zile, cu data de check-in de sâmbătă, 14 martie 2020 până marți, 14 aprilie 2020 (inclusiv). Cetățenii americani, rezidenții stabiliți legal permanent în SUA și familiile acestora sunt exceptate de la interdicția de călătorie.

*)Statele din zona Schengen: Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia

Toate rezervările făcute pentru proprietăți din Statele Unite de către călători din Irlanda și Marea Britanie, sau de către călători care au fost în aceste țări în ultimele 14 zile, cu dată de check-in între marți, 17 martie 2020 și marți, 14 aprilie 2020 (inclusiv). Cetățenilor americani, rezidenților permanenți legali în SUA și familiilor lor nu li se aplică această interdicție de călătorie.

Toate rezervările la proprietăți din sau făcute de călători din Italia cu data de check-in pe sau înainte de 3 aprilie 2020 dar şi călătoriile în interiorul țării (turism domestic), se supun condițiilor de forță majoră.

 

Alte rezervări afectate de coronavirus

 

Rezervări făcute de călători:

  • care au fost într-o zonă afectată de coronavirus;
  • cărora, ulterior, le-a fost interzisă intrarea în țara în care intenționau să călătorească;
  • care trebuie să se supună carantinei la sosire și/sau la revenire;
  • care se confruntă cu suspendarea vizelor acordate la sosire.

În afară de zonele mai sus menționate, forța majoră se aplică, de asemenea, în cazuri individuale, în condițiile în care nu se poate aștepta în mod rezonabil ca o persoană să călătorească/se cazeze (de exemplu, o infecție într-un hotel din afara regiunilor pentru care se aplică forța majoră, menționate în această comunicare).

"Rețineți că nu se aplică condiții de forță majoră pentru călătoriile în interiorul unei țări (turism domestic), cu excepția cazului în care se specifică altceva", se mai arată în comunicatul companiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel