Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Copil român, strâns de gât și dat cu capul de parchet, de un coleg de la grădiniță: „M-a lăsat fără aer”
WhatsApp
Incident deosebit de grav petrecut la grădinița Rază de Soare din Ploiești, unde un copil a fost strâns de gât de un coleg până a leșinat. Mai grav este faptul că incidentul face parte dintr-un lung șir de probleme pe care părinții le-au reclamat în ultimii trei ani.
Foto ILUSTRATIV

Părinții spun că nu este prima dată când copilul respectiv, în vârstă de 6 ani, este agresiv și că de-a lungul ultimilor ani s-au plâns în repetate rânduri de faptul că le-a bătut copiii. După ce copilul său a fost strâns de gât și dat cu capul de parchet, unul din părinți a luat atitudine și a formulat plângere la poliție.

Pe data de 21 septembrie, R. spune că fiul său s-a plâns seara acasă că îl doare foarte rău capul. După ce l-a întrebat ce s-a întâmplat, fiul său i-a povestit că a fost dat cu capul de parchet de colegul de grupă care îl mai agresase și în trecut.

 

„A vrut să mă omoare!”

 

A doua zi, când a mers să-l ia de la grădiniță, fiul său avea urme de violență pe gât și când l-a întrebat ce a pățit, copilul i-a povestit că a fost strâns de gât de același coleg până a leșinat.

„A vrut să mă omoare și m-a strâns de gât până m-a lăsat fără aer”, spune R. că i-a povestit băiatul său. A vorbit imediat cu tatăl copilului agresiv și cu educatoarea, în prezența copiilor, și așa au aflat că se jucau de-a hoții de mașini, când copilul agresiv l-a pus la pământ pe celălalt și l-a strâns de gât, strigând “te omor”, o joacă ce ar fi putut avea un final tragic, potrivit ziarulincomod.ro.

Educatoarea i-a spus tatălui că a văzut incidentul și l-a oprit pe copil din a-l ștrangula pe colegul său. Acum, însă, copilul nu mai vrea să meargă la grădiniță, fiindu-i teamă că va fi iar rănit de coleg.

 

Plângere penală la poliție pentru neglijență în serviciu

 

Cum la grădiniță nu i s-a oferit nicio soluție pentru ca incidentul să nu se mai repete, R. a decis să-și caute dreptatea și o soluție la autorități. A sesizat Protecția Copilului, Inspectoratul Școlar Prahova și Poliția Prahova.

Joi, 24 septembrie, a mers cu copilul la Serviciul de Medicină Legală pentru a obține un certificat medico-legal referitor la semnele de pe gât și a depus plângere penală la poliție pentru neglijență în serviciu din partea angajaților grădiniței.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel