Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Copil român, strâns de gât și dat cu capul de parchet, de un coleg de la grădiniță: „M-a lăsat fără aer”
Incident deosebit de grav petrecut la grădinița Rază de Soare din Ploiești, unde un copil a fost strâns de gât de un coleg până a leșinat. Mai grav este faptul că incidentul face parte dintr-un lung șir de probleme pe care părinții le-au reclamat în ultimii trei ani.
Foto ILUSTRATIV

Părinții spun că nu este prima dată când copilul respectiv, în vârstă de 6 ani, este agresiv și că de-a lungul ultimilor ani s-au plâns în repetate rânduri de faptul că le-a bătut copiii. După ce copilul său a fost strâns de gât și dat cu capul de parchet, unul din părinți a luat atitudine și a formulat plângere la poliție.

Pe data de 21 septembrie, R. spune că fiul său s-a plâns seara acasă că îl doare foarte rău capul. După ce l-a întrebat ce s-a întâmplat, fiul său i-a povestit că a fost dat cu capul de parchet de colegul de grupă care îl mai agresase și în trecut.

 

„A vrut să mă omoare!”

 

A doua zi, când a mers să-l ia de la grădiniță, fiul său avea urme de violență pe gât și când l-a întrebat ce a pățit, copilul i-a povestit că a fost strâns de gât de același coleg până a leșinat.

„A vrut să mă omoare și m-a strâns de gât până m-a lăsat fără aer”, spune R. că i-a povestit băiatul său. A vorbit imediat cu tatăl copilului agresiv și cu educatoarea, în prezența copiilor, și așa au aflat că se jucau de-a hoții de mașini, când copilul agresiv l-a pus la pământ pe celălalt și l-a strâns de gât, strigând “te omor”, o joacă ce ar fi putut avea un final tragic, potrivit ziarulincomod.ro.

Educatoarea i-a spus tatălui că a văzut incidentul și l-a oprit pe copil din a-l ștrangula pe colegul său. Acum, însă, copilul nu mai vrea să meargă la grădiniță, fiindu-i teamă că va fi iar rănit de coleg.

 

Plângere penală la poliție pentru neglijență în serviciu

 

Cum la grădiniță nu i s-a oferit nicio soluție pentru ca incidentul să nu se mai repete, R. a decis să-și caute dreptatea și o soluție la autorități. A sesizat Protecția Copilului, Inspectoratul Școlar Prahova și Poliția Prahova.

Joi, 24 septembrie, a mers cu copilul la Serviciul de Medicină Legală pentru a obține un certificat medico-legal referitor la semnele de pe gât și a depus plângere penală la poliție pentru neglijență în serviciu din partea angajaților grădiniței.

 

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
DCMedical.ro | 22 oct 2020, 12:11
Apa de gură care te-ar scăpa de coronavirus
DefenseRomania.ro | 22 oct 2020, 14:09
Avioanele de război ale Spaniei vin să apere România