Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Copil de șase ani, torturat până la moarte de tatăl și mama vitregă. Înregistrări șocante din ultimele clipe de viață: „Nimeni nu mă iubește” - FOTO + VIDEO
WhatsApp
Un băiețel de numai șase ani a fost torturat până la moarte și ucis prin otrăvire de tatăl și mama lui vitregă. Înregistrări șocante în care spune „nimeni nu mă iubește” în timp ce strigă după mâncare au fost difuzate ieri la procesul părinților.

Thomas Hughes, în vârstă de 29 de ani, și Emma Tustin, în vârstă de 32 de ani, sunt acuzați de uciderea lui Arthur Labinjo-Hughes, care a suferit o „leziune cerebrală letală”.

Copilul ar fi fost supus unei serii lungi „de cruzimi” înainte de moartea sa, care corespunde definiției medicale de „tortură a copiilor”.

Poliția a lansat ieri clipuri video și înregistrări audio redate juraților la procesul de crimă în care sunt judecați Hughes și Tustin.

Într-o înregistrare de 23 de secunde, Arthur poate fi auzit strigând „nimeni nu mă iubește” de patru ori. În altul, se plânge în mod repetat „nimeni nu mă va hrăni”.

 

 

Filmări făcute cu câteva ore înainte de moartea lui Arthur

 

Poliția din West Midlands a furnizat, de asemenea, instanței filmări făcute cu câteva ore înainte de moartea lui Arthur, care îl arată că băiețelul se trezește pe podeaua camerei de zi a locuinței lui Tustin din Shirley. Clipul a fost înregistrat la 8.30 dimineața pe 16 iunie anul trecut - moment în care se spunea că Arthur era atât de fragil încât abia își putea strânge așternutul.

3. -imagine fara descriere- (copil-de-sase-ani--torturat-pana-la-moarte-de-tatal-si-mama-vitrega--inregistrari-socante-din-ultimele-clipe-de-viata-nimeni-nu-ma-iubeste---video-2.jpg)

Descriind filmarea, procurorul Jonas Hankin QC, a declarat juriului: „Arthur se trezește și se ridică. Se pare că se chinuie să-și plieze plapuma. Se pare că plânge și abia se ține pe picioare. Își târăște plapuma pe podea afară din sufragerie”.

4. -imagine fara descriere- (copil-de-sase-ani--torturat-pana-la-moarte-de-tatal-si-mama-vitrega--inregistrari-socante-din-ultimele-clipe-de-viata-nimeni-nu-ma-iubeste---video-3.jpg)

În timpul clipului video, Arthur poate fi văzut încercând să se ridice și să-și ducă așternutul - dar îi ia două minute întregi pentru a face acest lucru. Pijamalele lui - aceleași pentru a cincea zi la rând - par să atârne de el. Când se ridică în sfârșit, pare că se împiedică și șchiopătează spre uşă. Spre sfârșitul clipului tulburător, micuțul Arthur iese din cameră și la un moment dat pierde strânsoarea așternutului.

 

Înregistrări cu Arthur plângând în timp ce era abuzat


Curții i s-a spus că Tustin a înregistrat mai mult de 22 de fotografii și videoclipuri cu Arthur aflat în dificultate. CCTV-ul din camera de zi a fost un punct cheie în timpul procesului, arătând ultimele momente ale copilului.

Jurații au urmărit CCTV-ul lui Tustin intrând în cameră cu mâncare de la McDonald's în timp ce Arthur a fost lăsat pe un hol timp de 14 ore și obligat să doarmă pe podea.

Ei au auzit anterior și clipuri audio pe care Tustin le-a înregistrat cu Arthur plângând în timp ce ar fi fost abuzat. A strigat într-un clip: „Tati o să mă arunce pe fereastră, tati o să mă arunce pe fereastră, tati o să mă arunce pe fereastră”.

 

Arthur a murit la spital

 

Pe 16 iunie, Tustin l-ar fi bătut pe Arthur până la moarte, apoi a așteptat 13 minute să sune la numărul de urgență și să le spună că „abia respiră” după ce „a dat cu capul în podea”. Paramedicii au ajuns la domiciliu și l-au găsit pe Arthur „întins pe spate, destul de palid, cu buzele violet”.

Arthur a murit la spital a doua zi, iar în raport legiștii au notat drept cauză„traumă a capului provocată de un adult” în concordanță cu „a fost scuturat puternic și capul lui a lovit în mod repetat o suprafață dură”.

Medicii au descoperit că i s-a dat să mănânce atât de multă sare încât a fost „incapabil să se lupte” înainte de moartea sa, au auzit jurații.

Curții i s-a spus că tânărul avea mai mult de șase linguri de sare în corp - cel mai înalt nivel pe care un medic l-a văzut vreodată.

 

„Izolat până la 14 ore pe zi”


De asemenea, micuțul ar fi fost „segregat și izolat până la 14 ore pe zi” și privat de pat, hrană și îmbrăcăminte.

Jurații au auzit că era acoperit de 130 de răni de la cap până la picioare. Avea 93 de zone de răni - inclusiv pe cap, brațe, picioare și trunchi - și 25 de zone de vânătăi pe scalp, față și gât care au ridicat „îngrijorări serioase cu privire la rănirea non-accidentală”. S-a mai spus că micuțul avea 20 de zone de vânătăi pe brațe și opt pe piept și stomac.

Dând mărturie, dr. Lyle le-a spus juraților: „Nu sunt sigur că în afara situațiilor traumatice evidente, am văzut vreodată un copil găsit mort acasă cu atât de multe răni la cap și la față”.

În interviul său cu poliția, Hughes și-a amintit că „l-a pălmuit pe ceafă” și i-a dat o Coca Cola. 

Tatăl a adăugat: „Mai sunt drumuri lungi de parcurs, dar eu sunt vinovat pentru asta. Nu vreau ca alți oameni să sufere pentru ignoranța mea, neglijarea mea. Mama mea, tatăl meu. Nu vreau ca ei să sufere. Nu vreau ca Emma să sufere”.

 

„Violența și intimidarea, atât fizică, cât și verbală, erau de rutină”


De asemenea, Hughes i-ar fi cerut unui medic „să-și ceară scuze lui Arthur în numele lui pentru a-i spune că îi pare rău”, când i s-a spus că nu se poate face nimic pentru a-l salva pe băiat.

Tustin și Hughes sunt acuzați de multiple acuzații de cruzime împotriva copiilor, după ce l-au forțat pe Arthur să suporte „comportament sistematic, crud de abuz fizic și psihologic” în săptămânile dinaintea morții sale.

El a adăugat: „M-am uitat înapoi în ultimele zile și am început să cred că asta merge prea departe”.

Procurorul Jonas Hankin QC a declarat: „Ambii inculpați au participat la o campanie de cruzime menită să-i provoace lui Arthur vătămări și suferințe semnificative. Violența și intimidarea, atât fizică, cât și verbală, erau de rutină. Rănile vizibile ale lui Arthur, starea sa fizică mizerabilă și disperarea au oferit fiecărui inculpat o reamintire zilnică a faptelor pe care le făceau pentru a-i face rău copilului”.

 

Bunica micuțului a apelat la serviciile sociale, dar ei „nu au vrut să vadă”

 

Moartea lui Arthur a survenit la trei luni după ce tatăl său s-a mutat în casa lui Tustin, i s-a spus Coventry Crown Court. Înainte de mutare, tânărul a fost „prețuit de toți” și a trăit o viață „stabilă” alături de tatăl său și de familia extinsă, într-o anexă din grădina bunicilor paterni ai lui Arthur.

El a fost dat în grija tatălui său după ce mama sa, Olivia Labinjo-Halcrow, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnată la 18 ani de închisoare pentru că și-a înjunghiat iubitul până la moarte.

Bunica lui Joanne Hughes a povestit juraților cum a sunat la serviciile sociale și s-a oferit să le trimită poze cu Arthur după ce a observat că era învinețit, dar ei „nu au vrut să vadă”.

Serviciile pentru copii l-au văzut în cele din urmă pe Arthur, dar „nu au fost ridicate îngrijorări”, în timp ce fotografiile vânătăilor au fost trimise poliției. Nu s-a mai luat nicio măsură.

Tustin a recunoscut cruzimea împotriva copiilor, maltratându-l pe Arthur în mai multe ocazii, „forțându-l să stea în picioare, izolându-l în casa familiei și intimidându-l fizic sau verbal”.

 

Cuplul neagă crima

 

Cuplul neagă crima și acuzația de cruzime împotriva copiilor prin administrarea de sare lui Arthur între 1 și 17 iunie anul trecut.

Ambii sunt acuzați în comun de două acuzații de cruzime împotriva copiilor prin agresiune în mai multe ocazii.

Procesul continuă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel