Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Comparație NERUȘINATĂ. Fostul șef CNSAS vrea șef la spital, deși are dosar: „Și Kovesi a candidat ca procuror european“
WhatsApp
Marian Burcea, fost președinte CNAS, trimis în judecată de DNA într-un dosar de corupție, spune că va candida pentru șefia Spitalului de Oftalmologie din Capitală la solicitarea colegilor săi. „Și doamna Kovesi, cu dosare penale, a candidat ca procuror european”, răspunde Burcea .

Marin Burcea vrea să conducă Spitalul de Oftalmologie din București. El și-a depus candidatura în acest sens, deși are pe numele său un dosar în care este cercetat pentru corupție.

„Sunt o persoană care 40 de ani a avut o viață imaculată, medic, conferențiar universitar, medic chirurg cu mii de pacienti operați. O viață exemplară: nu am averi, nu am decât doi copii foarte buni cu care mă mândresc. (...) Am fost 100 de zile de serviciu, respectiv 5 luni calendaristice numit intr-un post la Casa Națională (...) nu mă acuză nimeni că am furat de la cineva ceva, nici chiar o sticlă de apă minerală. Mă acuză că i-am lăsat pe unii care furau din 2014 și care erau urmăriți de procuratura de pe lângă Trebunalul București. Eu, într-o sută de zile, trebuia să fiu peste procuratură și să-i prind pe aceia. N-aveam aceste atribuții”, a declarat Marian Burcea pentru MEDIAFAX.

Precizările vin după ce Burcea candidează pentru funcția de manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală.

În privința dosarului de corupție în care este implicat, Marian Burcea a precizat că magistrații ar putea trimite cauza înapoi la procurori.

„Am o prezumție de nevinovăție, dosarul e intr-o cameră preliminară de un an și jumătate și s-ar putea, are toate șansele, să meargă inapoi la procuratură, pentru că eu nu am o faptă penală. (...) Colegii m-au rugat să candidez la acest post, eu nu mai vreau nici posturi, eu nu mai vreau nimic, eu vreau să-mi vad de viața mea și de sufletul distrus de această procuratură”, a mai spus Burcea.

Fostul șef al CNAS a dat exemplu situația fostei șefe DNA: “Și doamna Kovesi cu niște dosare penale - treaba dumneaei -, a candidat ca procuror european”.

Marian Burcea a fost trimis în judecată în luna iulie 2018, alături de zeci de inculpați, în dosarul CNAS, faptele cercetate fiind decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive.

Fostul președinte al CNAS a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, folosirea influenței, în exercițiul funcției de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii de foloase necuvenite și abuz în serviciu, potrivit MEDIAFAX.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel