Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cod roșu de vreme extremă în Grecia
WhatsApp
Fenomene extreme vor avea loc în Grece începând de azi, 26 noiembrie. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul elen de Meteorologie (EMY) a emis un cod roșu cu privire la deteriorarea situației meteorologice și manifestarea unor fenomene meteo puternice.

Este vorba de deteriorarea rapidă a vremii, temperaturi scăzute, furtuni puternice însoțite de precipitații și pe alocuri grindină, rafale de vânt de până la gradul 8 pe scara Beaufort.

Furtuni în Grecia. Ce regiuni vor fi afectate

 

Astfel, vineri, 26 noiembrie 2021, începând cu a doua parte a zilei, precipitațiile abundente și furtunile vor fi resimțite în insulele Ionice, în regiunile Epir, vestul Stereei, vestul peninsulei Peloponez, estul Macedoniei, Tracia și nordul Mării Egee.

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, precipitații abundente și furtuni vor afecta insulele Ionice, vestul zonei continentale, precum și nordul și estul Mării Egee, regiunea Tracia.

Duminică și luni, 28 - 29 noiembrie 2021, precipitațiile și furtunile vor continua, îndeosebi în vestul Republicii Elene, precum și în nordul și estul Mării Egee.

Vântul va avea o intensitate sporită, în special în zonele maritime, intensitatea acestuia putând ajunge la gradul 8-9 (pe scara Beaufort, 70-90 km/h, valuri cu înălțimi până la 10 m), relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel