Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coșmarul continuă pentru românii BLOCAȚI în Samothraki. Cum au plecat unii dintre ei
WhatsApp
Unii turiști aflați în Samothraki au avut opțiunea de a părăsi insula după ce feribotul care asigura legătura cu restul Greciei s-a defectat, cu un transport naval de dimensiuni mai mici, însă nu și-au putut lua și mașinile personale cu ei, au declarat surse guvernamentale. 
Sursa foto: captură Observator

"Problema pe care o au cetățenii români de pe această insulă nu e ca și cum o au doar ei. Insula în sine e una aparte, este din piatră, inclusiv transportul de apă potabilă se face cu acel feribot, e interesul autorităților Greciei să rezolve problema. Transportul fără mașini a funcționat. Oamenii nu vor să își lase bunurile în urmă. Au putut în weekend, majoritatea care au rămas acolo sunt cu mașina", au declarat surse guvernamentale, pentru Mediafax.

Aproximativ 1.500 de turişti, inclusiv din România, au rămas blocaţi de mai multe zile pe Insula Samothraki după ce feriboturile care făceau legătura cu restul Greciei s-au defectat, relatează site-ul de ştiri voria.gr.

Feribotul "SAOS II" care făcea legătura între insula Samothraki şi oraşul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută, iar nava trimisă să suplinească lipsa feribotului s-a stricat şi ea.

Vestea a stârnit indignare şi panică printre turiştii care nu pot părăsi insula. Autorităţile le-au permis unor turişti să doarmă în clădiri ale administraţiei locale, iar unii turişti şi-au instalat corturi în apropierea portului.

Printre ce aproximativ 1.500 de turişti blocaţi pe insulă se numără români, bulgari, sârbi, francezi, britanici şi italieni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel