Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Clătite argentiniene catifelate. Rețeta pe care nu trebuie să o ratezi
WhatsApp
Clătitele argentiniene sunt una dintre acele rețete perfecte pentru începători. Nu au niciun fel de dificultate și sunt delicioase, fiind perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare.
Clătite argentiniene catifelate. Rețeta pe care nu trebuie să o ratezi

De obicei, aceste clătite se prepară în toată America Latină, dar le găsești mai frecvent în bucătăriile argentiniene, chiliene, uruguayane și paraguayane pentru a le consuma ca desert, dar și într-un format sărat.

Încearcă și: Plăcintă cu mere, fără făină și zahăr: Rețeta delicioasă și sănătoasă, potrivită pentru diabetici, alergici și pentru pofticioși

Pentru aluatul de clătite argentiniene aveți nevoie de:

Citește și Clătite japoneze foarte pufoase, ușor de preparat. Rețeta extrem de simplă care merită încercată!

250 ml de lapte;

135 g făină de grâu;

2 ouă M.

Pentru a le face în tigaie aveți nevoie de unt sau 50 ml de ulei de măsline extravirgin.

Le puteți umple cu miere de albine sau dulce de leche.

 

Clătite argentiniene - Mod de preparare

 

Așezați făina într-un castron și adăugați oul și laptele. Asigurați-vă că amestecați bine ingredientele până când aproape nu există bulgări. Odată ce ai aluatul gata, lasă amestecul să se odihnească în frigider timp de aproximativ o jumătate de oră, astfel încât făina să se hidrateze.

Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mic, cu puțin ulei sau unt. Când este fierbinte, adăugați o lingură din amestec și așteptați ca aluatul să se prindă bine.Când suprafața clătitelor începe să arate ușor coagulată, o întoarcem cu ajutorul unei spatule.

Facem încet clătită cu clătită cu răbdare, ungând din când în când fundul tigăii pentru a da aromă și a le împiedica să se lipească de suprafață.

Trebuie să aveți grijă ca tigaia să nu se încălzească prea mult și nu trebuie să încercați să le desprindeți, deoarece se vor desprinde singure.

Puteți acum să le umpleți cu dulce de leche, preferatul argentinian. Este un produs minunat derivat din laptele de vacă. 

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel