Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cîțu, neîngăduitor cu Dacian Cioloș: „Să-și ceară scuze!”. Care sunt planurile politicienilor pentru formarea Guvernului
WhatsApp
Florin Cîțu, premierul demis, vrea scuze de la USR. În ceea ce priivește negocierea cu această formațiune pentru formarea unui Guvern, liderul liberalilor a fost neîngăduitor: „să-și ceară scuze!”
Cîțu rămâne neîngăduitor cu Dacian Cioloș

Florin Cîțu, fostul premier al României, nu poate trece așa ușor peste comportamentul USR. Liderul liberalilor a făcut noi declarații cu privire la susținerea pe care o poate oferi PNL lui Dacian Cioloș, pentru formarea unui nou Guvern. A rămas categoric și spune că e greu de mers cu cineva care a votat să cadă Guvernul.

"Să nu trecem foarte ușor peste modul în care am ajuns astăzi aici. Aud foarte mult în spațiul public cuvântul "responsabilitate" aruncat foarte ușor de la cei care au votat sau au susținut moțiunea alături de AUR și PSD, de la cei care acum o lună de zile au luat ministrul Sănătății, l-au scos din Guvern și au lăsat România fără ministru într-o perioadă dificilă. Să-și ceară scuze”, a declarat Florin Cîțu, citat de Antena 3.

Liderii partidelor politice vor relua negocierea, duminică, 17 octombrie, pentru a forma o majoritate politică, necesară guvernării.

Florin Cîțu vrea scuze de la USR. Cioloș ia în calcul un guvern minoritar

 

"Nu ştiu care este strategia politică şi care sunt obiectivele PNL şi UDMR. Până la urmă, suntem într-o fază în care putem construi parteneriate, dar fiecare îşi asumă propriile decizii, aşa cum noi ne asumăm decizia de a propune un premier şi de a propune o soluţie în această perioadă de criză, chiar dificilă, în situaţia în care alţii fug. (...) Când dai afară un ministru fără să îţi consulţi partenerul, când forţezi ordinea de zi a guvernului cu un proiect de 10 miliarde, nu ştiu dacă e dat foc la casă sau altceva şi cine a dat foc la casă şi cine a plecat din casa care luase foc deja. Lucrurile astea le-am discutat deja, sunt în spate, a fost un vot în Parlament în legătură cu premierul Cîţu, dar acum, cu preşedintele PNL Cîţu, dacă îşi doreşte, putem să discutăm şi să găsim soluţii", a afirmat Cioloş, citat de Agerpres. 

Dacian Cioloș a ajuns să fie desemnat premier, după ce moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu a fost votată, cuu susținerea PSD și AUR. El discută acum chiar cu cel pe care „l-a dat jos”, Florin Cîțu. 

[citeste si]

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel