Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cîțu, despre măsurile de relaxare a unor restricții de la 1 august
WhatsApp
Guvernul a adoptat miercuri hotărârea cu noile măsuri de relaxare a unor restricții care vor intra în vigoare din 1 august. Aceste măsuri vin în contextul în care medicii avertizează cu privire la valul 4 al pandemiei. 
Cîțu, despre măsurile de relaxare a unor restricții de la 1 august

„Nu se relaxează foarte mult”, a spus premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern. „Vă pot spune clar un singur lucru: eu nu voi închide piețele agroalimentare, nu voi închide mall-urile, nu voi închide economia. Economia va fi deschisă în perioada următoare, economia nu va fi închisă”, a declarat premierul Cîțu

Noi măsuri de relaxare pentru organizarea și desfășurarea unor evenimente sau activități economice au fost adoptate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și care vor intra în vigoare de pe 1 august. Măsurile vizează evenimentele cultural-artistice, festivalurile, nunțile, botezurile, conferințele sau workshop-urilor, precum și activitatea din baruri, cluburi, discoteci sau săli de jocuri.

”Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute”, a spus premierul Florin Cîţu. În ceea ce privește evenimentele cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise, aici vor participa cel mult 75.000 de persoane, în localităţile cu incindenţă mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. O condiţie importantă este că participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

Premierul s-a referit şi la condiţiile de participare la competiţii sportive - permise cu spectatori până la 75% din capacitatea spaţiului – cu asigurarea unei distanţe de 1 metru, dacă rata de infectare este mai mică de 2. În localuri vor putea intra doar persoane vaccinate, programul de funcţionare rămânând până la ora 02.00.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel