Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cipru, reguli mai ASPRE pentru turişti. Amenzi USTURĂTOARE
WhatsApp
Ciprul a înăsprit tonul şi a introdus amenzi usturătoare pentru turiştii străini care nu respectă regulile anticoronavirus la sosire, după ce un călător care a minţit cu privire la itinerariul său a fost testat pozitiv, informează marţi AFP.

Zborurile comerciale spre insula din Marea Mediterană au fost reluate la începutul lui iunie. Pentru a combate epidemia de COVID-19, autorităţile cipriote le cer călătorilor, indiferent de ţara din care vin aceştia, să completeze înainte de sosire un formular ce conţine inclusiv itinerariul complet al călătoriei lor.

Fără acest formular, pasagerii vor trebui "fie să plătească o amendă de 300 de euro pentru a putea intra pe teritoriul cipriot, fie să se întoarcă în ţara din care vin", a anunţat luni într-un comunicat Ministerul Transporturilor din Cipru.

Majoritatea celor câtorva noi cazuri de coronavirus înregistrate în fiecare zi în Cipru sunt persoane sosite recent pe insulă.

Ciprul a împărţit ţările în mai multe categorii (A,B sau C) în funcţie de riscul de contaminare pe care îl reprezintă. Călătorii ce vin din ţări incluse în categoria B (Franţa sau Spania, de exemplu) trebuie să furnizeze, în afară de formularul de la sosire, un certificat care să ateste că au fost testaţi negativ pentru COVID-19 cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Călătoriile din ţări din categoria C sunt limitate, în special la rezidenţii ciprioţi care trebuie să se izoleze la sosire.

"Recent, un călător a sosit în Cipru cu un formular de sosire prost completat, cu un zbor de provenienţă dintr-o ţară din categoria A, în timp ce ţara de plecare iniţială era una din categoria C", explică Ministerul Transporturilor cipriot. Acest călător "a notat informaţii greşite în ceea ce priveşte detaliile zborului său" şi a admis, după ce a fost testat pozitiv cu noul tip de coronavirus, că vine "iniţial dintr-o ţară din categoria C", adaugă ministerul.

Ciprul se prezintă ca o declaraţie de vacanţă sigură în plină pandemie. Insula mediteraneană a testat 10% din populaţia sa şi a înregistrat 1.022 de persoane bolnave de COVID-19, dintre care 19 decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel