Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cine se bate pentru Kovesi: A fost anunțată echipa de negociatori a PE
WhatsApp
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat, joi, că echipa de negociatori a PE pentru șefia Parchetului UE, la care candidează și Laura Codruța Kovesi, este formată din președintele Comisiei de control bugetar, și din președintele și vicepreședintele Comisiei LIBE. 

"Tocmai s-a decis echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru poziția de procuror-șef european. Aceștia sunt: Monika Hohlmeier, președinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania; Juan Fernando Lopez Aguilar, președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), S&D, Spania; Maite Pagazaurtundua, vicepreședintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), Renew, Spania", a scris pe Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

Liberalul a reinterat că cei trei negociatori au ca obiectiv susținerea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

„Aceștia vor negocia în numele Parlamentului European cu reprezentanții Consiliului. Mandatul lor este simplu și clar: Laura Codruța Kövesi este candidatul Parlamentului European pentru funcția de procuror-șef european. Este singurul candidat al Parlamentului și este singura persoana pe care Parlamentului European o va accepta în poziția de procuror-șef european", a adăugat Mureșan.

Pe 25 iulie, eurodeputatul PNL Rareş Bogdan declara, pentru MEDIAFAX, că negocierile între Parlamentul European şi Consiliul UE cu privire la desemnarea procurorului-şef european, funcţie la care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, ar putea începe după data de 20 septembrie.

Acesta a explicat că , joi 12 septembrie, va avea loc şedinţa Conferinţei Preşedinţilor în care va fi validată componenţa comisiei de negociere a PE, urmând ca într-un dintre sesiunile plenare să fie dat votul final. Prin urmare, după 20 sau 21 septembrie este posibil să fie reluate negocierile cu Consiliul UE.

Potrivit acestuia, din echipa de negociere vor face parte preşedintele Comisiei LIBE Juan Lopez Aguilar, parte a grupului S&D, din Spania, preşedintele Comisiei CONT Monika Hohlmeier, parte a grupului Popularilor Europeni (PPE), din Germania şi vicepreşedintele Comisiei LIBE Maite Pagazaurtundua, parte a Renew Europe, din Spania.

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, pe 18 iulie, o scrisoare către Consiliul UE în care a reiterat susţinerea faţă de Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel