Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cine este autorul atacului cu satârul de la Paris: „A primit ajutoare sociale în Franța”
Presupusul autor al atacului cu satârul, în faţa fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, la Paris, a recunoscut că se numeşte Zaheer Hassan Mahmoud şi că s-a născut în Pakistan în 1995 şi nu în 2002, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, procurorul naţional antiterorist Jean-François Ricard, care a făcut precizări cu privire la profilul acestuia, relatează AFP.

Suspectul declara iniţial că se numeşte Hassan Ali şi că s-a născut în 2002 în Paksitan, o identitate cu ajutorul căreia a primit ajutoare sociale pentru minori la sosirea sa în Franţa, în 2018.

După ce i s-a arătat imaginea unui document pakistanez găsit în telefonul său, „el a recunoscut până la urmă că este vorba despre adevărata sa identitate şi că are 25 de ani”, a declarat Jean-François Ricard.

Procurorul a confirmat că suspectul „era total necunoscut tuturor serviciilor de informaţii” franceze. Acest bărbat credea, vineri, că atacă sediul Charlie Hebdo.

Atacul său, în apropiere de fostul sediu al săptămânalului satiric, s-a soldat cu doi răniţi grav. El a fost deferit marţi Tribunalului din Paris, în vederea inculpării cu privire la „tentativă de asasinate” teroriste şi „asociere de răufăcători teroristă”.

Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) a cerut ca suspectul să fie plasat în detenţie provizorie, a anunţat Jean-François Ricard, potrivit Adevărul. Ultimele cinci persoane din anturajul suspectului care se aflau în arest preventiv au fost eliberate marţi, fără să se formuleze, în acest stadiu, acuzaţii împotriva lor.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?