Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci state cer Comisiei Europene să echilibreze prețurile la energie. Totul se va reflecta în facturile noastre
WhatsApp
Cinci țări, printre care și România, au cerut Uniunii Europene o abordare economică unitară, pentru echilibrarea prețurilor la energie, în contextul în care oamenii au primit facturi uriașe în ultimele luni.

România, Spania, Franța, Cehia și Grecia au cerut Comisiei Europene(CE) să adopte o strategie economică unitară, astfel încât prețurile la energie să reflecte consumul real al populației, notează digi24.ro

Oficialii guvernelor din aceste state s-au arătat îngrijorați de explozia tarifelor la gaze, iar compensarea facturilor înseamnă un efort financiar suplimentar pentru economia națională, au precizat ei.

"Piaţa gazului trebuie să fie analizată pentru a înţelege de ce contractele actuale s-au dovedit insuficiente. Ar trebui să stabilim reguli comune privind stocarea gazului pentru a nivela şi atenua creşterea preţurilor", au explicat ministrii Economiei din cele cinci state,r elatează AFP.

Aproape toate statele din UE au luat măsuri de compensare a facturilor la energie și gaz. Experții economici au explicat și de ce tarifele la energie au explodat. Majorarea vine în urma solicităriii de exporturi

„Ţările UE ar trebui, de asemenea, să se concentreze pe diversificarea aprovizionării lor cu energie şi pe "reducerea dependenţei europene de ţările exportatoare de gaz cât mai curând posibil", au subliniat cei cinci miniştri, scrie AFP, citată de Agerpres.

În România, Guvernul a aprobat, la începutul acestei săptămâni, criiteriile de compensare a facturilor la energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel