Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci morți în Italia din cauza coronavirusului
WhatsApp
Italia este țara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeană, luni după-amiază fiind anunțat cel de-al cincilea deces, scrie agenția de știri ANSA.it.

Este vorba despre un bărbat de 88 de ani din Caselle Landi, Lombardia, al cărui deces a fost anunțat la câteva ore după ce un alt bărbat, de 84 de ani, „cu alte patologii" și care era deja internat la Bergamo, a murit pe patul de spital.

Citește și Coronavirus Italia. Matteo Salvini vrea scutirea de taxe în zonele afectate sau chiar în toată țara

Până în prezent, 219 de persoane sunt infectate cu Coronavirus în Italia: datele actualizate fiind furnizate de comisarul de urgență Angelo Borrelli.

„Așteptăm să vedem dacă măsurile luate zilele trecute au vreun efect și contribuie la încetinirea răspândirii coronavirusului. Nimeni nu a crezut că răspândirea virusului va fi atât de agresivă", a spus președintele Rregiunii Lombardia, Attilio Fontana, care i-a îndemnat pe oameni să nu intre în panică.

Citește și Coronavirus Italia. Doar rudele apropiate sunt admise la nunţi şi înmormântări în Lombardia

Marea problemă este că încă nu a fost identificat pacientul zero. Iniţial s-a crezut că sursa principală de infecţie este un tânăr de 38 de ani depistat pozitiv la testul pentru coronavirus, după ce a luat cina, în ianuarie, cu un chinez. Acesta din urmă, însă, s-a dovedit sănătos. Nu se ştie deci cine l-a îmbolnăvit pe tânărul care a dus virusul mai departe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel