Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cimitirul GROAZEI în Italia. 900 SICRIE care așteaptă să fie înmormântate de un an: „Iartă-mă, mamă, că nu te pot îngropa” (VIDEO)
WhatsApp
Imaginile terorii într-un cimitir italian din Palermo. Aproape 900 de sicrie sunt depozitate și așteaptă să fie înmormântate. Aparținătorii celor decedați spun că li sau solicitat până la 8.000 de euro pentru ca rudele lor să fie puse în groapă.  „Iartă-mă, mamă, că nu te pot îngropa” este strigătul disperat al celor care vin să își plângă morții, dar nu au unde.
Cimitirul GROAZEI în Italia. 900 SICRIE care așteaptă să fie înmormântate de un an: „Iartă-mă, mamă, că nu te pot îngropa” (VIDEO)

În Palermo, cimitirul Rotoli se prăbușește: aproape nouă sute de sicrie rămân stivuite în depozite în așteptarea unei înmormântări decente.

Există o lipsă acută de cripte sau locuri de înhumare direct în pământ, din cauza supraaglomerării. Așa că soluția administrației cimitirului este de a depozita morții în interiorul unui foișor amenajat de municipalitate.

Te-ar putea interesa și: Adio CARANTINĂ în Italia. Documentul care dă libertate deplină de mișcare românilor, după 15 mai

Sute de sicrie stivuite, flori și mirosuri insuportabile. Este scenariul înfricoșător care se prezintă ochilor rudelor celor decedați și care, puși în sicriu, își așteaptă dreptul la un loc de 2 metri sub pământ. Sute de sicrie stau înghesuite în structuri de tracțiune, în medii dărăpănate în care se intră în apnee pentru a nu respira mirosul acru al florilor ofilite și mai mult ... în care rudele „plâng de două ori”, după cum susține cineva, cu amărăciune, odată pentru pierderea suferită și apoi pentru tragedia situației de a nu îi putea înhuma în liniște.

 Italia. 900 SICRIE așteaptă să fie înmormântate de un an: „Iartă-mă, mamă, că nu te pot îngropa” 

 

„Iartă-mă, mamă, că nu te pot îngropa”. Așa este scris pe un afiș mare pe zidurile cimitirului italian și care răsună ca un strigăt de durere și înfrângere.

Deși au fost solicitate cel puțin două noi aeratoare pentru a depozita sicriele, ca măsură de compromis temporară, nici după aproape jumătate de an de la cererea de cumpărare nu au fost încă instalate. Potrivit birourilor de servicii funerare, aeratoarele au fost deja livrate, doar „se așteaptă opinia superintendentului pentru a le instala”.

FanPage Italia a făcut un tur în interiorul cimitirului, unde pe zi ce trece este tot mai multă suferință pentru membrii familiilor care își vizitează apropiații. În unele cazuri, cadavrele rămân în depozit mai mult de un an.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel