Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cîțu numește „ridicol” proiectul lui Teodorovici privind închisoarea pentru datornici: „O să-și bage la pușcărie proprii colegi”
WhatsApp
Senatorul Florin Cîțu, vicepreședintele PNL, a explicat în direct pe B1 TV că, potrivit proiectului depus la Parlament, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, vrea să-i trimită la închisoare pe directorii companiilor de stat, dar chiar și pe proprii colegi, având în vedere că majoritatea datoriilor provin din mediul public, și nu din cel privat.

„Jumătate din datoria către contribuții la buget vine de la companii de stat. Acest lucru înseamnă că domnul Teodorovici o să bage la pușcărie toți directorii, colegii domniei sale, cei care au cotizat până acum și au cotizat partidului. O să-i bage la pușcărie pe toți, înțeleg. De unele dintre aceste companii ministrul este responsabil, deci își bagă și colegii la pușcărie. Eu așa înțeleg lucrurile.

Vreau să vă arăt cât de ipocrit și cât de ridicol este acest proiect. Evaziunea o face statul. Companiile de stat au 90 de miliarde de lei datorii, 10 miliarde aveau în 2018 doar către contribuții sociale - jumătate din bugetul României datorii doar companii de stat", a afirmat Florin Cîțu, în emisiunea „Bună România".

Întrebat dacă Eugen Teodorovici și-a plătit el însuși propriile datorii, senatorul PNL a răspuns: „Nu știu dacă și-a plătit datoriile încă. Știu foarte bine că a zis că le plătește atunci când are bani și că a zis că n-a avut bani. Cam aceasta este diferența".

În acest context, Florin Cîțu a scos în lumină că Eugen Teodorovici se bucură de o susținere mai amplă în instituțiile statului, reluând acuzațiile potrivit cărora președintele executiv al PSD ar avea o relație controversată cu Rusia.

„Există și acest proiect, care se discută. Este faimos și pentru ștergerea de datorii la companii de stat șamd. Doar la privații are o problemă. Nu este vina noastră. Teodorovici este acolo susținut de Curtea de Conturi, care nu își face treaba de doi ani și jumătate și nu merge să vadă cum s-a făcut execuția bugetară. Este susținut Comisia Națională de Strategie și Prognoză, care minte pentru el. Este susținut de celelalte instituții de stat, care ar fi trebuit până acum să vadă relația lui cu Rusia. Toate aceste instituții nu își fac datoria, pentru că dacă și-o făceau, Teodorovici nu mai era astăzi acolo", a mai adăugat Florin Cîțu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel