Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Chefi la cuțite: Ingrid Kaddura, româncă plecată de 16 ani în Israel - „Inima și sufletul mi-s tot acasă“
WhatsApp
Ingrid Kaddura, o româncă de 37 de ani, stabilită în Israel de peste 16 ani, s-a întors în România cu speranța că va reuși să îl convingă și pe soțul său, un medic israelian, să se mute în țara sa natală.

O româncă de 37 de ani, stabilită în Israel de peste 16 ani, a venit în România pentru a participa la emisiunea „Chefi la Cuțite“, în speranța că va găsi aici „un fel de sclipici“ care să îl facă pe soțul săi să vrea să revină în țara ei natală. Ingrid Kaddura a plecat din România împreună cu soţul ei, în urmă cu 23 de ani, pe când avea numai 14 ani, iar soțul, student la medicină, 20! Locuiește în Israel de 16 ani și are doi copii.

„Era 8 martie, petrecere de fete, iar el în «colțul vesel» nu îmi dădea pace. La început nu mi-a plăcut de el, dar încet-încet s-a întors foaia și trăgeam eu de el. Așa a început relația naostră care a rezistat până astăzi și sper să reziste până când moartea ne va despărți“, își amintește românca originară din Iași, începuturile relației cu soțul său israelian.

„A terminat studiile, ne-am luat și plecați am fost. Am decis să plecăm în Israel pentru că el urma să dea un examen la facultatea de medicină, să reușească în meseria asta. Mi-a fost enorm de greu să îmi las familia în România. Mama, sora, cumnatul și nepoții mei sunt familia mea și mi-s foarte dragi. În 11 ani am fost de trei ori în vacanțe în România“, a mărturist Ingrid.

 

„Am zis, «vai, plec din România (n.r. în Israel), e o țară străină». M-a luat valul. Nu a fost ușor deloc“ 

 

 

Ea spune că tot ce își dorește mai mult este să se întoarcă înapoi în România, pe care o consideră casa ei. „Este o viața grea viața printre străini, o viață la care trebuie să te adaptezi. Am zis, «vai, plec din România (n.r. în Israel), e o țară străină». M-a luat valul. Nu a fost ușor deloc. Cel mai greu mi-a fost adaptarea în sine. Nu aveam casă, am stat cu socrii, am stat cu un frate de-al lui. E greu să nu știi limba. Veneau rude să mă cunoască, știau că și-a luat soție europeană, iar eu stăteam și mi se traducea când și când. M-am ambiționat mai mult să învăț limba pentru că nu aveam cum altfel să supraviețuiesc“, a povestit românca plecată de 16 ani în Israel.


Ea spune că nu ar mai proceda la fel acum și că ar încerca să facă tot posibilul să rămână în țara sa. „Ideea e că e greu să stai departe de cei dragi, inima și sufletul mi-s tot acasă. Dacă aș da timpul înapoi, într-adevăr, nu m-aș mai muta în altă țară, aș fi luptat mai mult să rămână aici (n.r. soțul). Pentru mine, soțul și copiii înseamnă TOT. Pentru că trăiesc într-o țară în care nu am pe altcineva. Adică dacă nu ar fi el, eu nu aș mai fi acolo și asta cred că spune tot. Aș vrea ca soțul meu să se trezească într-o noapte, să aibă un vis frumos și să îmi zică: «știi ceva, de mâine ne întorcem acasă! (n.r. în România)». Soțul meu m-a înscris la «Chefi la cuțite». Singurul lucru care nu mă obsește fizic și psihic este bucătăria. Dacă nu am reușit eu atâția ani să îl conving, poate aveți voi un fel de sclipici, să îi dați cu un praf de sclipici și să zică: «gata, de mâine facem bagajul și hai acas㻓, mai spune Ingrid Kaddura.


Preparatul său fost chiar primul jurizat de cei tei chefi în acest nou sezon al emisiunii „Chefi la cuțite“. Concurenta a gătit o reţetă arăbească de orez cu amestec de migdale, alune şi caju cu supa de iaurt cu usturoi.

„Pare mai marocan, așa“, a spus chef Sorin Bontea. „Eu orezul ăsta cu fidea l-am văzut în Turcia. Dar poiate să se întindă până în Liban“, a adăugat chef Scărlătescu.

„E un bărbat, român, plecat prin Irak“, a zis chef Florin Dumitrescu, încercând să ghicească cine a gătit preparatul.

„ Eu cred că e un bărbat însurat cu o româncă. Arab, iranian, pe acolo, ceva“, a opinat și Sorin Bontea.

Românca „adoptată“ de Israel a obținut două din cele trei cuțite din partea chefilor, promovând în etapa următoare. Ea le-a adus și un cadou celor trei jurați: câte o cutie cu baclavale.


„Aș vrea să mă întorc acasă. Acasă e acasă, aici este casa mea. Dacă o întrebați pe cea mică unde este mai frumos, în Israel sau în România, o să zică clar că România. E maxim pentru ea aici“, a mai spus ieșeanca stabilită în Israel de 16 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel