Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cercetători chinezi promit un vaccin împotriva coronavirusului
WhatsApp
Cercetătorii chinezi, care lucrează la un vaccin împotriva COVID-19, au declarat că sunt „99%” siguri că acesta va fi eficient împotriva maladiei.    

Cercetătorii chinezi, care lucrează la un vaccin împotriva COVID-19, au declarat că sunt „99%” siguri că acesta va fi eficient împotriva maladiei.

Sinovac, o companie biotehnologică din Beijing, se află într-o fază avansată cu studiile pentru realizarea unui vaccin, la care participă peste 1.000 de voluntari, relatează SkyNews. Compania a transmis că este pe cale să intre în faza finală de testări.

Întrebat ce crede despre rezultatul studiilor, Luo Baishan, cercetător la Sinovac, a explicat că este foarte optimist în legătură cu vaccinul. “Da, da. Trebuie să aibă succes, sunt 99% sigur”, a transmis el.  Luna trecută, Sinovac a publicat o serie de rezultate în revista academică Science, care arăta că vaccinul, numit CoronaVac, protejează maimuțele împotriva infecției cu noul coronavirus.  Cea mai mare problemă cu care se confruntă compania este că numărul de cazuri de COVID-19 din China este foarte redus, lucru ce face dificilă testarea vaccinului într-o situație epidemică.

Pe măsură ce lumea se grăbește să găsească un vaccin, Uniunea Europeană, lovită puternic de COVID-19, se teme că nu va avea suficiente provizii, mai ales dacă un vaccin va fi dezvoltat în Statele Unite sau China.  Agenția Europeană a Medicamentului, în comunicare cu 33 de dezvoltatori, face tot posibilul pentru a accelera procesul de aprobare, a declarat șeful acestei instituții, Marco Cavaleri, potrivit Reuters.  Tot el s-a arătat sceptic față de afirmațiile potrivit cărora un vaccin ar putea fi gata până în septembrie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel