Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cehia. Toate aeroporturile din ţară deschise pentru zborurile în spaţiul Schengen
WhatsApp
Toate aeroporturile pentru zborurile în Spaţiul Schengen de liberă circulaţie au fost deschise, marţi, de Republica Cehă. Anunţul a fost făcut de Ministerul de Interne.
Sursa foto: captură Antena 3

Cu excepţia aeroportului internaţional ''Vaclav Havel'' din Praga, singurul ce permitea până acum zboruri interne, începând de marţi, avioanele care fac legătura cu ţările din spaţiul Schengen pot decola şi ateriza de asemenea pe aeroporturile Kbely, Brno-Turany, Karlovy Vary, Ostrava-Mocnov şi Pardubice.

Au fost, de asemenea, relaxate controalele la punctele de frontieră cu ţările vecine Germania şi Austria. Controalele vehiculelor şi trenurilor devin de marţi aleatorii.

Totuşi, pentru persoanele care intră pe teritoriul ceh rămâne în vigoare obligaţia de a prezenta un test negativ pentru COVID-19.

Rămâne, de asemenea, interzisă trecerea frontierei în scopuri turistice, având în vedere că există o măsură de restricţie în vigoare până la 13 iunie ce permite intrarea în ţară doar prin anumite locuri stabilite.

Din 27 mai, cetăţenii din Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria vor putea călători liber între aceste ţări, fără a fi nevoiţi să prezinte un test de coronavirus, cu condiţia ca şederea în celălalt stat comunitar să nu depăşească 48 de ore, a informat ministrul ceh de externe, Tomas Petricek.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel