Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cehia își redeschide, de azi, granițele cu statele vecine
WhatsApp
Guvernul ceh a anunţat că, începând de vineri de la prânz, va redeschide total frontierele cu statele vecine Austria şi Germania şi va permite, de asemenea, libera circulaţie în Ungaria, transmite Reuters citată de Agerpres.  
frontiera cehia

Anunţul a fost făcut pe Twitter de premierul ceh Andrej Babis. Decizia urmează celei prin care, de la miezul nopţii de miercuri spre joi, a fost restabilită libertatea deplină de circulaţie de o parte şi de alta a frontierei cu Slovacia.

În cursul serii de joi, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a anunţat ridicarea restricţiilor de călătorie între Ungaria, Austria, Cehia şi Slovacia începând de vineri de la ora locală 08.00, după cum informează MTI. Într-o postare video pe Facebook, el a afirmat că a convenit, împreună cu omologii din cele trei ţări, 'pe parcursul mai multor discuţii telefonice, detaliile tehnice' ale redeschiderii frontierelor. Cetăţenii vor putea trece graniţele între Austria, Cehia, Ungaria şi Slovacia fără a prezenta dovada unui test negativ la coronavirus şi fără a fi supuşi carantinei, a precizat Szijjarto.

Cum vor călătorii românii?


Din 15 iunie, cehii vor putea călători fără restricţii în 19 ţări 'verzi', categorie în care au fost plasate statele vecine Germania, Austria, Polonia şi Slovacia, precum şi Ungaria, România, Bulgaria sau alte ţări considerate 'sigure', printre care Croaţia, Grecia, Cipru, Elveţia, statele baltice, Finlanda, Norvegia, Islanda. Cetăţenii din aceste ţări vor putea intra în Cehia fără a fi obligaţi să facă dovada unui test negativ la noul coronavirus, a precizat ministrul sănătăţii.

Citeste si: Cehia redeschide granițele din 15 iunie. Românii, condiții de călătorie în și din această țară

Guvernul de la Praga a plasat Franţa, Spania, Portugalia, Italia, Irlanda, Danemarca, Olanda şi Belgia în categoria 'portocalie', în care propriii cetăţeni vor putea călători fără restricţii. În schimb, cetăţenii statelor respective vot trebui să prezinte dovada unui test negativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel