Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce trebuie să faci atunci când s-a spart o oglindă? Sfaturile experților Feng Shui
WhatsApp
Superstițiile au intrat ferm în viața noastră, în ciuda faptului că unele dintre ele nu au nicio explicație logică. Desigur, nu toată lumea se teme de o pisică neagră care trece pe drum, iar unii consideră ziua de vinere 13 ca fiind una dintre cele mai reușite zile. Multe superstiții au apărut cu sute, dacă nu chiar cu mii de ani în urmă. Și unii oameni încă mai cred în ele. 
Ce trebuie să faci atunci când s-a spart o oglindă. Sfaturile experților Feng Shui

Ce se întâmplă dacă ați spart o oglindă? Indiferent dacă această oglindă este mică, de poșetă, sau mare, agățată undeva în casă, primul lucru care ne vine în minte sunt cei 7 ani de ghinion, care vor urma. Oamenii mai superstițioși percep acest incident ca un semn al unei nenorociri iminente.

Mulți încearcă să facă diverse ritualuri care, în opinia lor, pot preveni necazurile. Astfel, unii aruncă cu sare peste umăr, unii se rotesc de ori, iar alții aruncă cioburile de oglindă într-o apă curgătoare, relatează Joinfo.com.

 

De unde a apărut superstiția că o oglindă spartă aduce ghinion?

 

Oglinda de sticlă a fost inventată pentru prima dată de romani, care, alături de culturile greacă, chineză, africană și indiană, credeau că acest obiect are capacitatea de a fura o parte din sufletul unei persoane. Potrivit vechilor romani, la fiecare 7 ani viața unei persoane este reînnoită și, dacă cineva sparge o oglindă, atunci va trebui să treacă prin 7 ani de suferință înainte ca viața sa să se îmbunătățească. 

În alte culturi, se credea că sufletul unei persoane se reflecta în oglindă și, dacă s-a spart, atunci el va avea de suferit. În China antică, oglinzile erau considerate talismane puternice folosite pentru a îndepărta spiritele rele, în timp ce alte culturi credeau că oglinzile pot aduce dragoste și prosperitate.

 

Ce se întâmplă dacă spargi o oglindă?

 

În primul rând, aveți grijă când adunați cioburile ca să nu vă răniți. Nu este o idee bună să păstrezi o oglindă spartă în casă, chiar dacă este doar crăpată, deoarece în timp se poate sparge de tot și să vă rănească grav. De asemenea, potrivit specialiștilor Feng Shui, obiectele deteriorate din casă interferează cu fericirea noastră. Prin urmare, cumpărați mai bine o oglindă nouă! Este mult mai  frumos și mai funcțional.

Important este să nu vă lăsai copleșiți de superstiții, să nu vă programați pentru negativitate, deoarece gândurile sunt materiale. Și dacă nu puteți scăpa de ideea că ați spart o oglindă, încercați să vă direcționați gândurile într-o direcție pozitivă. Spuneți-vă că odată cu oglinda spartă, ați scăpat de toate lucrurile rele.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel