Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OFICIAL. Ce se întâmplă cu românii diagnosticați cu Covid-19 în timpul vacanței în Grecia
WhatsApp
Persoanele care vor călători în Grecia vor supuse unor teste aleatorii la sosire. După testare, călătorii sunt liberi să se deplaseze la destinația finală, unde vor aștepta rezultatul testului, informează Ambasada României la Atena.
Foto ILUSTRATIV

În cazul unui rezultat pozitiv, călătorii vor fi contactați de către autoritățile elene și plasați în carantină instituționalizată pentru 14 zile, costurile fiind suportate de către statul grec.

Cine va acoperi cheltuielile pentru transportul și spitalizarea unui pacient depistat pozitiv cu Covid-19?

Statul grec va acoperi cheltuielile legate de spitalizarea vizitatorilor care suferă de simptome caracteristice infecției cu Covid-19.

Ce se întâmplă dacă este confirmată o infecție la un hotel?

În cazul unei infecții confirmate, persoanele care au intrat in contact direct cu cel infestat vor fi transferate într-o unitate de carantină separată, cu suportarea cheltuielilor de către statul grec. Celelalte persoane cazate in unitatea respectiva își vor continua vacanța/sejurul fără a fi afectați de acesta măsură.

Dacă cineva pierde zborul de întoarcere din cauza unei simptomatologii asimilate Covid-19 sau pierde cazarea pe care deja a plătit-o, există posibilitatea rambursării acestor cheltuieli?

Statul elen va acoperi transferul la spital și costurile medicale, precum și cazarea în spațiul special desemnat pentru carantină. Se va solicita agențiilor de turism și hotelurilor/companiilor aeriene să ofere flexibilitate maximă în această perioadă de incertitudine pentru clienți.

Un vizitator poate prezenta rezultatele unui test molecular (efectuat cu 72 de ore înainte de sosire) pentru a evita testarea la sosirea in Grecia?

Astfel de teste ar putea fi acceptate, sub rezerva unei evaluări de la caz la caz.

Protocoalele de sănătate ale unităților hoteliere. Cum este asigurată respectarea protocolului? Cu cine ar trebui să comunice turiștii în cazul în care protocoalele nu sunt respectate?

Ministerul Turismului pregătește deja o strategie de control și încurajează toate unitățile hoteliere să solicite acreditarea unor experți în domeniu. De asemenea, a fost creat un site web pentru instruirea și oferirea de informații atât pentru angajați, cat si pentru și proprietarii de unități hoteliere, în vederea diseminării în timp real a deciziilor luate de autoritățile competente.

Grecia a ajuns la 3.432 de cazuri de coronavirus, dintre care 1.374 de pacienți s-au vindecat. Dintre persoanele infectate, 192 au decedat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel