Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce s-a întâmplat cu românca moartă în ziua în care s-a vaccinat. Noi detalii
WhatsApp
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut precizări, într-un interviu la Știrile Pro TV, despre cazul femeii din Bacău care a murit după chiar în ziua în care s-a vaccinat împotriva Covid-19.

Baciu, care este și vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare, spune că totul s-a întâmplat fără ca cineva să bănuiască ceva despre tragedia care stătea să se întâmple.

Femeia s-a comportat normal chiar și după vaccinare, când a așteptat 15 minute într-o încăpere, conform protocolului.

Doar după ce pacientul a ieșit din centrul de vaccinare... i s-a făcut rău și a fost preluată rapid de o ambulanță. Din nefericire, însă, femeia a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvată.

 

Andrei Baciu: „Procesul de vaccinare s-a desfășurat în mod normal”

 

„Este, într-adevăr, o situație nefericită. Condoleanțe familiei, în primul rând. Din câte știm, din datele pe care le avem, persoana respectivă s-a prezentat la centrul de vaccinare care era în incinta unui spital. Procesul de vaccinare s-a desfășurat în mod normal. În perioada post-vaccinare nu a apărut nicio alterare a stării de sănătate. Pe cale de consecință, respectiva persoană a părăsit centrul de vaccinare și ulterior, în incinta aceluiași spital, starea de sănătate s-a alterat. A fost preluată de ambulanța de la fața locului și a fost transportată la unitatea de primiri urgențe, unde din nefericire a intrat în stop cardio-respirator și ...” - a declarat medicul Andrei Baciu la Știrile Pro TV.

El a mai precizat că tragedia s-a produs după aproximativ o oră de la administrarea vaccinului și că, din informațiile deținute până la această oră, nu există o legătură între vaccinarea anti Covd-19 și acest deces.

„Incidentul a survenit în jur de o oră după procesul de vaccinare, însă după toate datele pe care le avem în momentul de față nu există o legătură de cauzalitate între vaccinarea propriu-zisă și ceea ce s-a întâmplat ulterior”, a mai spus el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel