Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce riscă angajații din Italia care merg la serviciu fără certificatul verde Covid
WhatsApp
Angajații din Italia care merg la serviciu fără certificatul verde Covid li se taie bani din salariu chiar din prima zi de absență nejustificată. Măsura este valabilă pentru toți angajații, atât din sectorul public, cât și din cel privat. Pe de altă parte, autoritățile au renunțat la măsura suspendării.
Grecia verifică certificatele de vaccinare emise în Bulgaria și România, sub suspiciunea de fraudă

Comparativ cu proiectul lansat în zilele precedente, pasajul care prevedea că „începând cu a cincea zi de absență, raportul de muncă este suspendat până la prezentarea certificatului” este omis. O altă noutate: prețul controlat al testelor antigenice este asigurat de către farmacii și „de către toate instituțiile de sănătate afiliate”.

Oprirea plății va începe din prima zi de absență nejustificată atât în ​​sectorul public, cât și în cel privat, dar nu va fi însoțită de sancțiunea disciplinară a suspendării. Aceasta este principala modificare conținută în textul final al celui de-al treilea decret-lege privind permisul verde - care îl face obligatoriu pentru 23 de milioane de lucrători - semnat marți seară de președintele Republicii și intrat în vigoare odată cu publicarea acestuia în Monitorul Oficial.

105 milioane de euro sunt, de asemenea, alocate pentru a garanta teste gratuite pentru cei scutiți de vaccin, iar penalizările pentru farmaciile care nu se conformează sunt: amenzi cuprinse între 1.000 și 10.000 de euro și închiderea afacerii pentru maximum cinci zile. Valabilitatea testului molecular pentru trecere a crescut la 72 de ore.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel