Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Caz REVOLTĂTOR în Italia. O româncă a fost REFUZATĂ de o firmă din cauza naționalității: "Nu e VINA NOASTRĂ !"
WhatsApp
Situație revoltătoare în Italia. O românca ce își căuta un apartament de închiriat a fost refuzată de o agenție imobiliară pe motiv că e româncă. 

O româncă stabilită în Italia de peste 10 ani a trăit o experiență umilitoare. Femeia a cerut informații la o agenție imobiliară, cu privire la un apartament de închiriat în zona Pozzo Strada, însă răspunsul a șocat-o.

"Ne pare rău, dar proprietara nu vrea străini", i-au spus reprezentanții agenției imobiliare, relatează publicația Torino Oggi. Culmea, românca este rezidentă în Italia de 10 ani și muncește cu forme legale din prima zi.

"Clienții nu vor străini, nu știu de ce, dar nu e vina noastră", i-a explicat agentul imobiliar.

Zilele trecute, un raport al Organizației care supraveghează respectarea drepturilor cetățenilor străini în provincia Torino a evidențiat că aceștia sunt penalizați sau discriminați pentru proveniența sau religia lor. Străinii sunt penalizați în ceea ce privește accesul la servicii și sprijin social.

Potrivit aceluiași raport, românii reprezintă cea mai mare comunitate de străini din provincia Torino (46%), urmați de marocani, chinezi și albanezi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel