Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Camion, încărcat cu baloți de sârmă, oprit în vama Petea. Ce ascundea șoferul moldovean
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră au depistat şase cetăţeni afgani şi un iranian, care au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi în compartimentul marfă al unui autocamion ce venea din Republica Moldova, cu destinaţia Cehia, informează, duminică, Poliţia de Frontieră.
 Camion, încărcat cu baloți de sârmă, oprit în vama Petea. Ce ascundea șoferul moldovean

Potrivit sursei citate autocamionul era încărcat cu baloţi de sârmă, în el fiind ascunşi trei bărbaţi şi patru femei cu vârste cuprinse între 17 şi 40 de ani, toţi solicitanţi ai statutului de azilant în România.

"În data de 12.06.2021, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean moldovean, în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu rutier, înmatriculat în R. Moldova. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, baloţi de sârmă din Republica Moldova pentru o societate din Cehia. Procedând la verificarea mijlocului de transport, în prezenţa inspectorilor vamali din cadrul DRV Cluj, poliţiştii de frontieră au deschis compartimentul de marfă şi au descoperit, printre baloţii de sârmă, şapte cetăţeni străini", precizează Poliţia de Frontieră.

Cei şapte au declarat poliţiştilor că intenţionau să ajungă în vestul Europei. "Aceştia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul României, iar şoferul nu a ştiut acest lucru. (...) Întrucât nu deţineau documente de călătorie legale care să le permită acest lucru, au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din România în Ungaria, iar apoi să îşi continue călătoria spre destinaţia lor finală", adaugă sursa menţionată. În cauză se derulează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel