Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
C.T. Popescu: "De ce a venit olandezul în România? Probabil l-a văzut pe Dincă"
WhatsApp
Cristian Tudor Popescu a comentat, la cald, ultimele date apărute în cazul fetiţei de 11 ani, ucisă în judeţul Dâmboviţa.

"E greu să-ți menții luciditatea și spiritul analitic în astfel de cazuri care se succed pe bandă rulantă în România, în clipa de față. Totuşi, mă întrebam de ce o fi venit ucigașul ăsta olandez acum în România? A fost acum doi ani, acum trei ani.

Probabil s-a gândit, văzându-l pe Dincă cum își face mendrele cu toată poliția și procuratura română de săptămâni întregi pe ecrane și a spus că s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo. Și ce a făcut? A ucis această fetiță, deci a fost ucigaș. Apoi, a fost și politist pentru că le-a răspuns, cu amabilitate, domnilor polițiști români care l-au sunat, l-au deranjat pe aeroportul din Amsterdam, putea să nu răspundă la telefon, să spună greșeală, le-a spus foarte amabil că a fost în România, am fost în Gura Șuții, făcând mai mult de jumătate din treaba poliţiştilor.

Apoi a fost judecător, și-a dat sentința, și a fost și călău, pedeaspa fiind una care nu-i putea fi dată în România, și așa prea blândă.

A mai rămas ceva de făcut organelor din România? Da! V-am spus ce aveam asigurat atunci când va mai fi omorât un copil... ce avem asigurat e reconstituirea. O să aveam reconstituiri făcute la fix. După cum vedeți, ni se dau amănunte, se coroborează imagini de pe camerele de filmat, toată lumea e foarte savantă", a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

 

CTP: "De ce a venit olandezul în România? Probabil l-a văzut pe Dincă"

 

Gazetarul a mai precuzat că în acest caz poliţiştii trebuiau să recurgă la prezumvţia de vinovăţie până la proba contrarie şi că Polţia Română ar trebui să devină Asociaţia căutătorilor de cadavre.

"Auzim o frază de la șeful Poliției Române, altul decât cel din cazul Caracal, că s-au schimbat, acel Vasilescu, care spune la un moment dat, când am vorbit cu olandezul la telefon: 'Nu aveam nicio suspiciune asupra lui'.

Cum poate să pronunţe un poliţist ... când ai un cerc de suspecţi. Aveau un cerc de trei suspecți, între care și acesta. Pentru un polițist aici funcționează prezumția de vinovăție. Toți suspecții din cercul respectiv sunt presupuși vinovați până la proba contrarie. Cum poți să spui: 'Nu aveam nicio suspiciune asupra unui indidvid aflat în maşina aia închiriată care a mers încet, la pasm prin localitatea Gura Şuţii?' Cum poți să spui așa ceva, ca polițist? Poliția trebuie să-și schimbe titulatura, să devină Asociația căutătorilor de cadavre, că asta fac.

Prima intervenție a polițistului, homunculul acela care s-a apucat să aducă laude polițiștilor", a mai spus C. T. Popescu, la Digi24.

 

CTP: "Poliţia trebuie să îşi schimbe titulatura în Asociația căutătorilor de cadavre"

 

Gazetarul susţine că mentalitatea şi modul de reacţie al autorităţilor la capitolul comunicare nu s-a schimbat foarte mult din perioada comunistă.

"Să știți că pentru mine nu a fost o surpriză, am trăit suficient ca să știu asta. Asta este un principiu din perioada comunistă care se aplică și acum, de la Ana Pauker, până la Viorica Dăncilă, când orice ștab din perioada comunistă avea trei reflexe:

Când se întâmpla ceva de rău, prima măsură era mușamalizarea prin orice mijloace. Dacă totuși catastrofa nu poate fi ascunsă, atunci comunicarea publică se începea cu o lungă expunere de realizări în domeniu și se încheia cu constatarea că lucrurile puteau să stea mult mai rău dacă nu era partidul. Nu mai menționez faptul că niciodată, nici cu gândul, nu putea fi vorba de recunoașterea și asumarea vreunei părți de vină. Exact acest algoritm l-a urmat, în anul de grație 2019, acel homuncul despre care vorbeam.

Ceea ce este îngrozitor este că, pe măsura ce se succed aceste cazuri pe ecrane, pare că acești atactori, ucigași, asasini, violatori, prind curaj, în loc să se teamă de Poliția Română, reformată, condusă acum de domnul Fifor", a mai precizat gazetarul, la acelaşi post de televiziune.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel