Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Burgeri de vinete, un prânz rapid și delicios
WhatsApp
Legumele sunt esențiale în alimentația noastră. Produsele precum vinetele conțin proprietăți foarte benefice pentru organism, așa că este important consumul lor. Atât copiii, cât și adulții ar trebui să le mănânce.
Burgeri de vinete, un prânz rapid și delicios

O rețetă bună pentru a mânca vinete este să le transformi în hamburgeri. Cine spune că hamburgerii sunt întotdeauna din carne? Există alternative vegetariene și cele cu vinete sunt una dintre ele. Cu ingredientele necesare, le puteți pregăti cu ușurință. Aflați cum să faceți burgeri de vinete citind acest articol StiriDiaspora.ro.

 

Burgeri de vinete - ingrediente 

 

1 vânătă mare

1 ceapă

1 ardei gras roșu

75 de grame de pesmet sau tărâțe de ovăz

2 oă

Ulei de măsline extra virgin

Caței de usturoi după gust

Pătrunjel

Sare

 

Burgeri de vinete - Mod de preparare

 

Primul pas în această rețetă de burgeri de vinete este să spălați legumele și să le tăiați în jumătăți sau sferturi, apoi puneți toate legumele pe o tavă de copt. Se pune tava pe cel mai înalt nivel și se reglează coacerea la o temperatură de 250 grade celsius, cu căldură în sus și în jos.

Este important să aduceți cât mai curând legumele la un punct bun de gătit pentru ca această rețetă de vinete să fie un succes. După primele 30 de minute le puteți verifica și, dacă nu sunt încă complet prăjite, mai asteptați 15 minute.

Pentru a continua să faceți acești burgeri vegetali de casă, scoateți tava din cuptor și așteptați câteva minute pentru ca legumele să se răcească la temperatura camerei. Astfel, veți evita să vă ardeți în timp ce le curățați.

Odată ce se răcesc, îndepărtați pielea de pe fiecare legumă . Apoi, le mai lăsăm să se răcească puțin pe hârtie absorbantă astfel încât să elibereze apa pe care o conțin. Când sunt mai uscate, ia un cuțit ascuțit și toacă toate legumele foarte fin .

Următorul pas pentru a pregăti acest burger de legume este să transferați într-un bol legumele pe care tocmai le-ați tocat mărunt. În acest moment adăugăm usturoiul și patrunjelul tocat marunt, ambele după gust.

Apoi adăugați cele două ouă întregi și adăugați puțină sare. Amestecați aceste ingrediente înainte de a adăuga tărâțe de ovăz. Dacă nu ai tărâțe, folosește pesmet. Va trebui să amestecați și să o lăsați să stea astfel încât tărâțele să se poată umfla, absorbind umezeala. Așteptați 20 de minute. La final ai nevoie de o textură care să îți permită să modelezi aluatul pentru burgeri.

Aprindeți focul și puneți o tigaie adăugând ulei de măsline. Este indicat să folosiți o tigaie antiaderentă pentru a preveni burgerii să se lipească și să fie bine făcuți.

Ulterior se adaugă cu o lingură puțin din amestecul făcut anterior. Folosind o spatulă, îl vei putea modela într-un hamburger în tigaie. Asigurați-vă că nu se lipește: adăugați mai mult ulei dacă este necesar.

Acordați o atenție deosebită burgerului de vinete în timp ce se gătește în tigaie. Odată ce este maro auriu, îl răsturnați cu spatula ca să se rumenească pe cealaltă parte. Fă-o cu atenție, astfel încât să nu-și piardă forma sau să nu se rupă.

Când ambele părți sunt aurii, burgerul este gata. Repetați pasul anterior până când ați epuizat aluatul pentru a face mai multe porții de burgeri. Nu uitați să le gătiți la foc mediu, astfel încât să fie bine făcute în interior și să se rumenească fără să se ardă. Și gata! 

 

Sfat

 

În afară de a le găti la cuptor, puteți găti și legumele într-o tigaie. Pentru a face acest lucru, trebuie să le pui cubulețe și să le călești cu ulei de măsline pentru a le fi fragede. Rezultatul elaborării finale va fi același.

Puteți adăuga și alte legume după gust, dar se îmbină bine cu aroma vinetelor.

Pentru a însoti o farfurie de burgeri de vinete, pregătește o salată după gust. Este o modalitate excelentă de a le însoți în timp ce aveți grijă de dietă.

Dacă ți-a mai rămas puțin aluat, optează pentru a congela burgerii de vinete. Astfel, le puteti consuma pe viitor dezghețându-le și făcându-le în tigaie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel